Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nehoda autobusu u českých hranic: 18 cestujících uhořelo!

Autor: ČTK ljš - 
3. července 2017
10:30

Na severu Bavorska narazil autobus se 48 cestujícími do kamionu. Během několika minut shořel na uhel. 18 cestujících policie několik hodin pohřešovala. Do poslední chvíle doufala, že se přeci jen někomu z nich podařilo utéct. Nyní jsou ale všechny naděje pryč. Podle německého serveru Bild.de vyšetřovatelé potvrdili, že všichni pohřešovaní cestující v autobuse uhořeli. 

Nehoda se stala na dálnici nedaleko severobavorské obce Münchberg, která leží asi 30 kilometrů od západočeské Aše. Celkem v autobusu cestovalo 46 pasažérů a dva řidiči. Podle policie vyjel autobus ze Saska. Z kterého města cestující pocházeli a kam měli namířeno, ale nesdělila. Podle bulvárního deníku Bild byl jejich cílem Norimberk.

Podle německého tisku si nehoda vyžádala až 18 obětí. Že je mrtvých mnoho, následně potvrdila policie i mluvčí vlády. "Bohužel řada lidí, kteří se zúčastnili zájezdu ze Saska, přišla o život v hořícím autobusu," uvedl mluvčí spolkové vlády Steffen Seibert. V tu chvíli ještě exitovala „jiskřička naděje“, že se některý z 18 pohřešovaných nachází mimo autobus. "Někdo mohl například z místa nehody v šoku utéct," uvedl Stadter.

Autobus narazil zezadu do kamionu kolem sedmé hodiny ranní, když se na dálnici začala tvořit kolona. Krátce po nárazu začal autobus hořet. Na fotografiích z místa neštěstí je vidět jen ohořelý vrak. Záchranáři na pomoc zraněným povolali mimo jiné několik vrtulníků.

Dálnici A9, která spojuje Berlín s Mnichovem, policisté kvůli nehodě uzavřeli v obou směrech. Na místě se začaly tvořit dlouhé kolony.

Podívejte se na video nehody autobusu, který převážel české turisty v Bulharsku:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání