Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nečesaného čeká »další kolo«: Před soud se znovu postaví v září

Autor: ČTK ljš - 
3. července 2017
09:58

Čekají ho prázdniny a pak znovu usedne na lavici obžalovaných! Soud v Hradci Králové začne 6. září znovu projednávat případ Lukáše Nečesaného, který byl pravomocně odsouzený na 13 let vězení za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích. Verdikt ale zrušil Nejvyšší soud (NS). Hlavní líčení u hradeckého soudu je naplánované také na 7., 21. a 22. září

Případem se bude nově zabývat senát Miroslava Mjartana, krajský soud má ve věci podle NS znovu provést celé dokazování. Senát NS s předsedou Janem Bláhou uvedl, že hradecký soud v této věci selektivně hodnotil důkazy, přehlížel vážné pochybnosti a nerespektoval dřívější pokyny. „Dosud provedeným dokazováním nebyl opatřen takový důkaz, který by svým obsahem obviněného jednoznačně usvědčoval a zároveň se nedal zpochybnit z hlediska zásad spravedlivého procesu,“ uvedl NS. 

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a ukradl jí několik tisíc korun. Vážně poraněné ženě zachránili život lékaři. Nečesaný podíl na útoku odmítl. Pouze přiznal, že v kadeřnictví byl – prý se chtěl nechat ostříhat, kadeřnice ale už zavírala, a proto odešel.

Původní senát hradeckého soudu s předsedou Jiřím Vackem Nečesaného poslal v lednu 2014 na 16 let do vězení, Vrchní soud v Praze rozhodnutí zrušil. Vacek napodruhé znovu uložil šestnáctiletý trest, vrchní soud pak verdikt o tři roky zmírnil. NS v květnu 2015 rozsudky zrušil a propustil Nečesaného z vězení. Krajský soud Nečesaného loni v dubnu znovu uznal vinným a uložil mu 13 let vězení, odvolací soud pak rozsudek potvrdil. Následovalo úspěšné dovolání, už loni v prosinci NS Nečesanému trest opět přerušil.

VIDEO: Poslechněte si vyjádření manželů Nečesaných poté, co soud vynesl další odsuzující rozsudek.

Video  Manželé Nečesaní o rozsudku  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

dynicka ( 6. listopadu 2017 09:21 )

Proč šel p.Nečesaný k holiči,když jeho babička je holička.Když byl ukázan hned poprvé,tak byl ostříhán úplně nakrátko,tak proč by šel k holiči?No ostříhat se určitě ne.

aIIahakbar ( 3. července 2017 11:31 )

NAZOR-LIDU

aIIahakbar ( 3. července 2017 11:01 )

Jděte s tou zamr.danou rodinkou už do haj.zlu!

DWEI ( 3. července 2017 10:45 )

Parchant doufám půjde sedět. Staví se do role neviňátka a jeho fotr si myslí, že za prachy se dá koupit vše !!!!!!!! Ale doufejme, že nedá !!!!!!!!!!

havran2 ( 3. července 2017 10:08 )

Zavřít celou zlodějskou rodinu ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání