Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík (†19) na Strakonicku ležel na silnici, zabilo ho projíždějící auto

Mladík (†19) na Strakonicku ležel na silnici, zabilo ho projíždějící auto.
Mladík (†19) na Strakonicku ležel na silnici, zabilo ho projíždějící auto.  (Autor: Policie ČR)
Autor: haj - 
1. července 2017
14:12

První prázdninový den se stal osudný mladíkovi (†19), který z neznámých důvodů ležel na silnici u obce Blanice na Strakonicku. Posléze tudy projíždělo auto a jeho řidič muže na vozovce přehlédl a přejel ho. Mladík následně podlehl těžkým zraněním, která při nehodě utrpěl.

„Třiatřicetiletý řidič peugeotu přejel na silnici ležícího devatenáctiletého muže, který nehodu nepřežil,“ uvedla na stránkách jihočeské policie mluvčí Lenka Krausová s tím, že šofér vozu byl podroben dechové zkoušce na alkohol. Test prokázal, že nebyl pod vlivem. Přesto je nyní podezřelý z usmrcení z nedbalosti.

K tragické nehodě došlo v sobotu zhruba v půl páté ráno, a tak je možné, že se mladý muž vracel domů z bujaré oslavy. Zda byl ale v té době opilý, zatím není jasné. Také se mohl nějakým způsobem zranit, nebo omdlít.

„Zatím je předčasné spekulovat, odkud a kam dotyčný šel, více se dozvíme na základě výslechů,“ vysvětlovala Krausová. „Byla nařízena soudní pitva, až poté budeme vědět, jestli sehrál v události roli alkohol,“ dodala s tím, že příčiny a okolnosti neštěstí jsou nadále v šetření.

Další dramatický incident řešila jihočeská policie už v pátek po sedmé hodině večer. Na dálnici D3 u Stoklasné Lhoty ve směru na České Budějovice totiž vůz s pětičlennou posádkou sjel do betonového odtokového žlabu a narazil do dopravní značky. Kolize auto odmrštila na trávu.

„Spolu s řidičem v autě cestovali čtyři lidé. Všichni museli být přepraveni k ošetření do nemocnice, dva lidé letecky. Podle prvotních informací řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost,“ objasnila mluvčí.

 VIDEO: Řidič náklaďáku nedal přednost, nehodu natočili policisté

moiaza ( 1. července 2017 17:11 )

Zřejmě rád spával na tvrdé posteli. Škoda, že si neustlál v příkopu. Tam by se mu možná leželo pohodlněji a bezpečněji.

lunatic ( 1. července 2017 17:02 )

Vyčkejme si ;jak ostatně sdělila mluvčí policie,tak je zatím předčasné spekulovat odkud a kam dotyčný šel - vše bude jasné až po výsleších!Pokud bude skutečně nucen čelit rafinované palbě otázek policistů,zajisté se podřekne

iFender ( 1. července 2017 16:42 )

Chudak kluk zivot pred sebou,chudaci rodice a pribuzni a snad nejvetsi nestastnik je ridic,ktery jak to licil Blesk,Blitz,Flash neni na vine.

vosavopruz ( 1. července 2017 16:40 )

ještě že to nebyla srnka nebo jiná krásná zvěr

lunatic ( 1. července 2017 16:39 )

Skutečnou ironií osudu by bylo,kdyby byl řidičem majitel penziónu,anebo dokonce hotelu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání