Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Detaily děsivé nehody Čechů v Bulharsku: Autobus boural cestou z letiště

Video se připravuje ...
Autor: ljš, šim - 
1. července 2017
13:24

Těšili se, jak dorazí do hotelu a skočí do moře, místo toho ale skončili v nemocnici. Více než desítka Čechů se v pátek zranila při srážce dvou autobusů v Bulharsku.

K nehodě došlo v dopoledních hodinách na silnici mezi letovisky Sozopol a Burgas. Ruský autobus se tam podle svědků vyhýbal odstavenému osobnímu autu, když do něj zezadu vrazil jiný autobus plný Čechů.

Těm dovolená teprve začínala. "Autobus vyzvedával české turisty na letišti a vezl je do rezortu," řekla Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová s tím, že šlo o klienty cestovní kanceláře Čedok.

Při nehodě bylo podle ní zraněno asi 14 lidí, kteří byli rozvezeni do nemocnic v Burgasu. Nejhůře dopadl bulharský řidič a slovenský delegát, který seděl vpředu. "Češi byli zraněni pouze lehce a postupně byli z nemocnic propouštěni," uvedla mluvčí.

Přestože cestující neutrpěli vážná zranění, byli po nehodě velmi otřesení. "Zrovna jsme spali, když řidič sešlápl brzy. Byli jsme opravdu vyděšení," řekla televizi Nova jedna z turistek.

Autobus zůstal po nehodě silně zdevastovaný. Chybí mu celá přední část a zřejmě má poškozený i motor.

Vyjádření cestovní kanceláře zjišťujeme.

Byli jste svědky nebo přímými účastníky nehody českého autobusu? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz nebo na tel. 724 014 586.

lunatic ( 1. července 2017 15:41 )

Zřejmě si cestovní kancelář velmi dobře uvědomovala,že slunce vychází na západní straně hotelu ... a tak to zase vychytrale opomenula

naidka ( 1. července 2017 15:21 )

To mi připomíná jednoho klienta cestovní kanceláře, který reklamoval jejich katalog, že tam nemají napsané, na které straně hotelu vychází slunce.

lunatic ( 1. července 2017 15:14 )

Fakticky by to mělo být doplněno do programu zájezdu,aby později zase klienti nevznášeli všerůzné reklamace

naidka ( 1. července 2017 14:47 )

Holt prázdniny už začaly.... P.S. Blesku, nemohli byste ta videa upravit tak, aby každý, kdo je chce vidět, si je pustil sám a ne je pustit vy rovnou na začátek článku, kdy je vidí i ti, co je vidět nechtějí a to tolikrát, kolikrát kliknou na článek.?

egyptanka ( 1. července 2017 14:24 )

Snad budou všichni v pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání