Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hrozí démonické zamoření: Radní na rockový festival povolali i exorcistu!

Autor: dce - 
30. června 2017
12:01

Pořádné pozdvižení zažívají ve slovenské obci Snina. Už popatnácté se zde bude konat rockový festival Rock pod Kameňom. Tentokrát se ale stal cílem nevole místních radních, kteří mají podezření, že akce propaguje satanismus. Na pomoc si povolali dokonce i exorcistu a několik kněží!

Apríl? Bohužel ne – už týden se na Slovensku řeší, zda má rockový festival špatný vliv na diváky i celé město, kde se koná. Má totiž vzývat Satana! Sninští radní Ján Čop a Peter Vološin kritizovali na zasedání rady texty svou skupin, které mají na festivalu Rock pod Kameňom vystoupit.

Předložili návrh, aby se město Snina kompletně distancovalo od akce a bylo vymazáno ze všech propagačních materiálů akce. Celý bod jednání byl nakonec ve čtvrtek ale hlasy dvou třetin zastupitelů z programu vyřazen.

Přesto je celá kauza přinejmenším úsměvná. Radní si totiž na podporu svých názorů povolali slavného slovenského exorcistu Imricha Degra. Ten měl analyzovat texty dvou skupin švédských Arch Enemy a Amorphis z Finska.

„Není možné sladit poslech jakékoliv hudby s angažovaným křesťanstvím. Pokud toužíme žít ve společenství s Bohem, nemůžeme současně poslouchat hudbu, která se rouhá proti Bohu nebo ho hrubě uráží i ničí morální principy, které nám Bůh dal. Každá hudba i texty se rodí v srdci i mysli skladatele a vždy v sobě nesou nějaký odkaz. Proto mohou být nositeli zla, a někdy až tak velmi ukrytého i silně působícího na nás, že mohou způsobit démonické ‚zamoření‘. Otevřením se pro démony může být již samotný poslech satanistické hudby,“ napsal exorcista v dopise.

„Texty mluví o temnotě, ďáblovi, pekle, zatracení, nenávisti, cynismu, zoufalství, beznaději, vzpouře, pomstě, devastaci, sebevraždě, chaosu, anarchii, násilí, rituální smrti, výsměchu Boha, Ježíše Krista a jeho oběti na kříži, zpochybňují sílu modlitby, nabádají k uzavření smlouvy s ďáblem, k zaprodání duše,“ popsal Degro.

„Nedoporučuji křesťanům poslouchat diskografii uvedených kapel ani účast na jejich koncertech,“ uzavřel exorcista.

„Považuji to za extrém, ale každý má právo vyjadřovat se k čemukoliv. Je však nešťastné, když se názor exorcisty publikuje veřejně. Připomíná mi to středověk,“ řekl serveru Čas.sk Marián Križánek, který obsazení každoročně pečlivě vybírá.

janka69 ( 9. července 2019 22:54 )

ako mohli vôbec niečo takéto dovoliť ???? ľudia sú tak hlúpy...nemajú ani poňatia čo robia...hrozné kape­ly..­.zaká­zať.­...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání