Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie obvinila kulturistu Grznára: Za výhrůžky o vyvraždění Romů mu hrozí až tři roky vězení

Autor: dce - 
29. června 2017
15:02

Video, ve kterém kulturista Filip Grznár slibuje smrt Romům z Chomutova, probouzí celou řadu rozporuplných reakcí. Policie ale už má ve věci jasno – Grznára obvinili ze spáchání přečinů násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a schvalování trestného činu, za což mu hrozí až tři roky ve vězení.

Grznárovi se nelíbilo, jak dopadl případ střelby v Chomutově koncem května. Muž, který zastřelil Roma, jenž údajně najížděl do lidí, totiž skončil ve vazbě s obviněním z vraždy. Kulturista a příležitostný zápasník natočil video, ve kterém sdílel svůj názor.

„Dobrou věc (střelec) udělal. Problém je v tom, že zk***ená česká justice ho bude posílat za katr, hrozný. A cikáni chtějí dělat nepokoje a vyhrožují jeho rodině. Jestli to udělají, tak pro ty cikány jedu do Chomutova a vyvraždím to,“ prohlásil ve videu Grznár.

Policisté celou věc prošetřovali a ve čtvrtek se rozhodli Grznára obvinit. „Prostřednictvím veřejně přístupné počítačové sítě šířil videozáznam, na kterém sám vystupuje a schvaluje spáchání závažného zločinu vraždy na chomutovském sídlišti. Dále pak skupině obyvatelů na sídlišti vyhrožuje usmrcením,“ uvedla podle serveru Romea.cz policejní mluvčí Marie Pivková. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání