Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Učitel z Chomutovska před soudem: Měl mít sex s žačkou sedmé třídy, „odkytičkoval“ ji

Učitel stanul před soudem, je obviněný ze sexu s žačkou sedmé třídy.
Učitel stanul před soudem, je obviněný ze sexu s žačkou sedmé třídy.  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
28. června 2017
21:27

Zvláštní slovník si asi bude muset pořídit senát Okresního soudu v Chomutově, který rozplétá  případ učitele (45) základní školy na Chomutovsku. Kantor podle obžaloby připravil o panenství svoji žačku Andreu (tehdy 13), která akt do deníčku popsala jako „odkytičkování“.

Hlavní líčení pokračovalo výslechem dvou svědkyň. Bývalá spolužačka Andrey, Alena, která s ní v kritické době kamarádila, popisovala a pomáhala dešifrovat deníček sedmaček. Ten včerejší svědkyni předložila soudkyně. Učitel nemrava v něm měl přezdívku „Stonek“ a „stonkování“ znamenalo milování a flirtování s ním.

Co je „odkytičkování“, nevěděla. Mladá žena stále s vizáží žačky mluvila spíše ve prospěch učitele. „Ke mně se choval jako učitel,“ řekla s tím, že žádné náznaky sexuálního harašení od něj nepocítila. Tehdejší kamarádce prý věřila vyprávění o nevhodném chování učitele. Poté, co zjistila, že si v některých případech spolužačka vymýšlí, přestala. Dnes už spolu nekamarádí.

Většinu událostí z té doby prý zapomněla a nemohla se upamatovat, jak jí Andrea sexuální styk s učitelem popisovala. Druhá svědkyně, kterou obžalovaný učil jen v deváté třídě, do obce se s rodiči přestěhovali, s ním sex coby šestnáctiletá nepopřela. Sblížila se s ním prý až po základce v cyklistickém oddílu, který učitel v obci vedl. „Měli jsme milostný vztah. Trval tři až čtyři roky,“ uvedla pohledná mladá žena. „Ano, souložili jsme spolu,“ potvrdila.

Bývalý učitel a trenér cyklistiky jí položil dotaz, kterým vyvolal rozpaky nejen u ní. „A jaký mám pohlavní úd? Myslím tím, zda jsem kolem oholen, nebo zarostlý,“ zeptal se souzený muž. „Oholený,“ špitla bývalá milenka, že odpověď sotva pobralo nahrávací zařízení. Předsedkyně senátu hlavní líčení posléze odročila, protože nepřišla další svědkyně.

Obžalovanému učiteli za pohlavní zneužití a svádění k pohlavnímu styku hrozí až osm let vězení. Jeho bývalá žačka Andrea tvrdí, že ji v kabinetu připravil o panenství, když navštěvovala sedmou třídu. Tomu předcházelo harašení a líbání. „Při tom mi strčil jazyk do pusy,“ popsala minule hezká blondýna. S učitelem prý nestandardní vztah trval několik měsíců. Obžalovaný vinu popírá.

„Nestalo se to. Jejím lžím nemám jak se bránit. Toho dne, kdy jsem ji měl pozvat do kabinetu a pak s ní souložit, jsem byl na sportovním turnaji,“ hájí se. Případ soud řeší od roku 2015, kdy byla podána obžaloba. V průběhu dokazování se ale vyměnil soudce, a tak se případ začal projednávat znovu. Andrea oznámení na učitele podala až v roce 2014, když v ní uzrálo přesvědčení, aby tak učinila, nechtěla, aby se to stalo další nezletilé. Obžalovaný učitel dnes na škole vykonává funkci ředitele a v obci působí jako zastupitel. 

Skeptik ( 29. července 2017 02:04 )

Ještě že u soudu nechtěla předsedkyně ukázat, jestli má úd oholený nebo zarostlý. Ale to je špatná otázka. U cyklistů bych oholení bral jako běžnou praxi, závodníci si holí i nohy. Ale dívka by měla být schopna popsat podrobněji, např. velikost, tvar apod. Pak by bylo možné nechat prohlédnout obviněného znalcem. Já moc nevěřím ,že učitel a později i ředitel by souložil s 13letými žačkami. Snad si umí spočítat to riziko. Bohužel, asi stačí i falešné obvinění a půjde bručet, pokud ho z toho nějaký sokol nevyseká.

dandova ( 29. června 2017 13:22 )

Jako u Opočenského - práskla to holka, co nedostala kabelku. Všechny to byly známé firmy z Jamrtálu (Nuslí), též z kauzy "Katarský princ". Nezletilé profesionálky.

dandova ( 29. června 2017 13:18 )

Proč, evidentně byli všichni spokojeni... a uspokojeni.

agfor ( 29. června 2017 11:56 )

A práskly ho její spolužačky, které chtěly taky a on jim nedal.

salto ( 29. června 2017 08:50 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání