Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hasič, který si vymyslel záchranu dítěte: Policie mu nakázala podepsat, že lhal?

Autor: dce - 
28. června 2017
05:01

V dubnu obdržel Milan Zadrobílek od prezidenta Miloše Zemana ocenění za záchranu lidského života. Jenže se ukázalo, že si celou věc s největší pravděpodobností vymyslel. Zlatý kříž musel vrátit a teď tvrdí, že ho policie donutila k tomu, aby tvrdil, že se celá věc nestala. Záhadně měl zmizet i spis o nehodě.

V lednu 2016 byl Milan Zadrobílek svědkem vážné dopravní nehody, při níž zůstal teprve roční chlapeček zaklíněný v autě s přeseknutou krční tepnou. Zadrobílek mu poskytl první pomoc a zachránil mu tak život. Navíc dostal děkovný dopis, na jehož základě ho Sbor dobrovolných hasičů Stěžery doporučil k ocenění Zlatým záchranářským křížem, které od prezidenta převzal letos v dubnu.

Majitelem Zlatého kříže už ale není. Ukázalo se totiž, že si muž celou záchranu vymyslel. „Devětadvacetiletý muž se policistům ke lži přiznal,“ řekla televizi Nova mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. „Sám si napsal děkovný dopis, na jehož základě byl posléze nominován,“ dodala.

Podle policie navíc neexistuje žádný záznam o nehodě ani o hospitalizaci ročního chlapce, tvrdí server TN.cz. Zadrobílek teď ale tvrdí, že je vše jinak... „Domluvili jsme se s policií, že jsem u ničeho nebyl a nic se nestalo. Takže teď vám můžu říct jen to, že je to vymyšlený, to jsem podepsal,“ prohlásil Zadrobílek.

Navíc naznačuje, že dokumenty, které by jeho čin potvrzovaly, se záhadně ztratily. „Stalo se něco? Stalo. Ale teď od toho nejsou dokumenty, asi vědí proč. Naše starostka si vyžádala policejní spisy a žádný najednou nebyly. A od té doby to řeší policie,“ tvrdí.

Cenu si prý převzít původně nechtěl. „Já jsem byl osloven Hradem, že jsem byl nominován, nevím kým a nevím proč. Říkal jsem, že se mi tam moc nechce, že se mi to nelíbí, ale byl jsem ukecán, abych se tam dostavil pro cenu. Nevím, jediná nominace mi přišla z Hradu,“ doplnil Zadrobílek.

Ocenění nakonec vrátil. Šéfce nominace projektu Zlatý záchranářský kříž Janě Bradáčové přišlo zabalené do ubrousku v krabičce od čaje.

„Já už s tím nechci mít nic společnýho, už jsem všechno odevzdal, je to vrácený i s omluvou, ať už od toho mám pokoj. Je to vymyšlený, to je závěr policie, tím to pro mě končí. Já jsem jenom lhář, kterej si to vymyslel. Ale myslíte, že by se tam normální člověk dostal, kdyby bylo všechno zfalšovaný? Jenom na to se ptám,“ uzavřel pro server TN.cz hasič.

Podívejte se na video z pokusu o záchranu motorkáře:

Video  Drastické záběry: Tým záchranářů oživuje motorkáře po nehodě. Mirek nepřežil.  - HZS Karlovarského kraje
Video se připravuje ...

skazecom ( 28. června 2017 14:53 )

Bóďo ty mlč, nejseš žádnej diskuzní skvost i se sejma kunedolínama a dalším.

xmarek ( 28. června 2017 06:32 )

No Bože, tak lhal. Najednou jsou všichni bílé vrány: https://goo.gl/iKiiV3 a hrají si na to, že oni by bláblbábláblá, fňuk,fňuku. A přitom kdyby se jednalo vo nějaký metál tak mají hlavu hnědou vod ....

syrucek ( 28. června 2017 05:22 )

Ale myslíte, že by se tam normální člověk dostal, kdyby bylo všechno zfalšovaný? Jenom na to se ptám,“ uzavřel pro server TN.cz hasič... Má recht, se na něj nalepilo pár parazitů z komunální politiky a chtěli si přihřát polívčičku. Možná chtěl jen oslnit nějakou babu a netušil, že to zajde tak daleko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání