Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Krejčíř vzkázal českým vrahům a únoscům: Prásknu vás!

Autor: aba - 
27. června 2017
11:39

Odsouzený podnikatel a boss podsvětí 90. let Radovan Krejčíř (48) si odpykává 35 let vězení v JAR. Chtěl by ale být vydán do ČR a podle nejnovějších informací nabídl české straně informace o starých, nevyřešených kauzách, výměnou za svůj převoz domů.

Podle informací serveru iRozhlas.cz se Krejčíř snaží vyhandlovat svoje propuštění výměnou za informace, které by mohl poskytnout týmu Tempus, jenž se zabývá nevyřešenými a starými případy.

Nejmenované zdroje z justice a policie serveru prozradily, že Krejčíř prozatím oťukává možnosti. „Je to příliš čerstvé, zatím spíše sonduje, čím by jim mohl být zajímavý,“ říká jeden z nich. A zajímavá tato nabídka skutečně je. Tým Tempus se totiž zabývá několika starými případy, které se Krejčíře týkají, včetně únosů, vražd a popravy Františka Mrázka z roku 2006, se kterou by jeho informace mohly pomoci.

„Bylo by hodně zajímavé, kdyby promluvil. Mohl by vědět o spoustě nevyřešených vražd a případů pohřešovaných lidí,“ myslí si zdroj. Oficiálně ale policie nic nepotvrzuje. „Policie standardně nesděluje, s kým komunikuje v rámci vyšetřování případů a ani se nevyjadřuje k případnému získávání informací,“ komentuje situaci mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová. O případné existenci dohody mlčí i Krejčířova advokátka Karolína Babáková. 

Podle zdroje ale záleží na tom, jaká esa má podnikatel v rukávu a policie vyčkává, co nabídne. Rozhodnutí padne až podle toho. Krejčířovo vydání začal po letech odkladů letos v dubnu projednávat jihoafrický soud. Tam je Krejčíř odsouzený na 35 let za mučení a únos bratra drogového dealera, který měl zmizet i s 25 kilogramy pervitinu. A zdaleka to nemusí být jeho jediný trest, který v JAR vyfasuje. Krejčíř je podezřelý z účasti až na 20 vraždách a praní špinavých peněz. O moc líp by na tom nebyl ani po vydání do Česka. Tady byl odsouzen v nepřítomnosti na 15 let za tunelování, daňové úniky a přípravu vraždy. Vše ale záleží na vzájemné dohodě. S JAR Česká republika nemá dohodu o vydávání vězňů.

Jak si myslí bývalý kriminalista Karel Tichý, nejspíše se nedá předpokládat, že by Krejčíř byl ochoten ve starých případech svědčit ve svůj neprospěch a jeho výpověď by tak byla účelová. Ale i tak, pokud by se rozhodl říct pravdu, mohl by osvětlit dosud nevyřešené případy. Podle něj je ale možnost takového „obchodu“ právní nesmyl.

Video  Tajné video z vnitřku Krejčířovy vily: Kluci, co ho natočili, skončili v klepetech!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Vše o Radovanu Krejčířovi čtěte ZDE >>>

XLADI ( 28. června 2017 07:16 )

Přesně tak v JAR je jisté, že pokud nebude státní převrat, tak shnije ve vězení

mathony ( 28. června 2017 06:59 )

 je to vrah a jen at si užívá za co odsoudili a pokud chce mluvit at mluví ale ne v česku žil si na velky noze ted prodal vilu a chce si užívat v česku jen at zůstane kde je a doufám že ho nepřevezou do českaaby tady zase vraždil

Bublinaa ( 27. června 2017 22:16 )

 Jen ať mluví.... Alespoň se naše politická scéna pročistí 😊

pepisto ( 27. června 2017 18:26 )

Jen si ho nechte v Africe.Tady by ho pustili jako Pitra a ještě s omluvou.

bre-burda ( 27. června 2017 18:11 )

Jeho výpověď je soudně bezcenná, ale kriminalisty by zorientovat a navést na stopu mohl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání