Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka se musela dívat, jak její syn umírá: Samík (†11) zemřel při vážné dopravní nehodě

Autor: bop - 
25. června 2017
16:00

Teprve jedenáctiletý chlapec přišel o život při nehodě, která se stala ve čtvrtek kolem tři čtvrtě na sedm večer v Nitře na Slovensku. Matka se musela dívat, jak její syn umírá! Příčiny vážné dopravní nehody se stále vyšetřují. Řidič luxusního mercedesu srazil školáka na kole. Příčinu bude muset určit až soudní znalec, zatím se zdá, že nehodě mohli zabránit všichni zúčastnění, kdyby provozu věnovali více pozornosti.

Řidič luxusního kabrioletu značky Mercedes Benz Juraj (44) narazil do dvojice matky se synem, která přecházela přes silnici. Dvojice si projíždějícího auta nejspíš nevšimla. Ženu náraz odhodil na bok, chlapce ale auto nabralo na kapotu a několik metrů ho takto vezlo.

„Chlapec utrpěl závažné poranění více částí těla včetně vnitřního zranění hlavy. Byl v bezvědomí se zástavou srdce. Nedýchal a byla mu poskytnuta resuscitace. Chlapce na umělé plicní ventilaci převezli záchranáři do nemocnice v Nitře,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár pro slovenský magazín Plus 7 dní.

„Chlapec byl ve vážném stavu na jednotce ARO naší nemocnice. Bohužel, dnes vážným zraněním podlehl,“ uvedla v sobotu Tatiana Timková, mluvčí nemocnice v Nitře o smrti malého Samíka.

Matka se synem byli na vyjížďce na kolech. Žena šla pěšky vedle bicyklu a dopadla o poznání lépe. „Žena musela být na místě ošetřená záchranáři, protože z celé události měla trauma a vážný šok,“ uvedl Minár. Vážnějšímu zranění se však vyhla. Naproti tomu Samík dopadl hůře. Na místě nehody po něm zbylo jen pokroucené kolo...

Policie na místě podrobila řidiče dechové zkoušce, která vyšla negativní. Podle něj si dvojice nevšiml, protože se na moment podíval do zpětného zrcátka. „Zatím není jasné, kdo je viníkem, protože dvojice si mohla všimnout projíždějícího auta, stejně, jako si řidič mohl všimnout jich,“ konstatoval soudní znalec Josef Veverka, který byl k vyšetřování nehody přizvaný.

Malý Samík byl talentovaný hokejista a v klubu ho měli všichni rádi. Na facebookové stránce HC Nitra se okamžitě objevilo smuteční oznámení.

VIDEO: Pozůstalí truchlí pro dva chlapce (+7 a +12), které srazilo auto.

naidka ( 25. června 2017 19:32 )

„Zatím není jasné, kdo je vinékem, protože dvojice si mohla všimnou projíždějícího auta, stejně, jako si řidič mohl všimnou jich,“ konstatoval soudní znalec Josef Veverka. Buď má znalec Veverka vadu řeči nebo si Bleskáči dnes nevzali pokrývku hlavy.

moiaza ( 25. června 2017 19:05 )

Chudák Sameček.

myras ( 25. června 2017 16:31 )

Tak mně zajímá, kdy ten zmetek bude žalovat matku syna, za poškození auta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání