Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V aquaparku umíraly děti: Vodou probíjel proud, neměly šanci

Autor: bop - 
24. června 2017
18:50

Ve městě Akyazi na severozápadě Turecka došlo k pětinásobné tragédii, když elektrický proud v akvaparku smrtelně zasáhl nejprve tři náctileté chlapce a potom i majitele se synem, kteří se jim snažili pomoci. Na veřejnost se poprvé dostaly fotografie a jména obětí.

Na veřejnost se dostaly první fotografie pěti mrtvých lidí, které zabil elektrický proud v tureckém akvaparku. Oběťmi se stali tři náctiletí hoši, majitel a jeho syn, kteří se chlapce pokoušeli zachránit.

Mehmet Kaya (†58) a Kadir Kaya (†30) nasadili vlastní životy, když skočili do bazénu. Netušili, co se děje, viděli jen chlapce v nouzi. Kdyby tušili, že problémem je elektrický proud, nespíš by do bazénu neskákali... Neměli by totiž šanci a hochům už by stejně nepomohli.

Tři chlapci, Gokay Yildirim (†12), Nurullah Unluturk (†15) a Mert Kalic (†17), zaplatili za nevinnou zábavu vlastním životem. Zaměstnanci akvaparku po incidentu okamžitě vypli proud v celém areálu. Všechny oběti byly převezeny do nemocnice, nikomu už se ale nepodařilo pomoci.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání