Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Se třemi muži se v Bruntále zřítila vysokozdvižná plošina: Z osmi metrů dopadli na beton

Se třemi muži se v Bruntále zřítila vysokozdvižná plošina: Z osmi metrů dopadli na beton. (Ilustrační foto)
Se třemi muži se v Bruntále zřítila vysokozdvižná plošina: Z osmi metrů dopadli na beton. (Ilustrační foto)  (Autor: Zdravotnická záchranná služba)
Autor: ČTK - 
22. června 2017
16:46

Tři muži se ve čtvrtek zranili v Bruntále při pádu vysokozdvižné plošiny, na níž pracovali. Plošina se uvolnila a zřítila se z výšky okolo šesti až osmi metrů na betonovou zem. Všichni tři pracovníci utrpěli vážná zranění. ČTK to sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Neštěstí se stalo před 13:00. První záchranáři byli u postižených do dvou minut od nahlášení události, protože neštěstí se stalo přímo naproti jejich výjezdovému stanovišti.

Devětatřicetiletý muž byl po pádu v bezvědomí, ale později již byl se záchranáři v kontaktu. Utrpěl poranění hlavy a mozku a ruky. „Zasahující lékař také vyslovil podezření na poranění páteře. Postiženému byla poskytnuta potřebná přednemocniční neodkladná péče a za stálého monitorování životních funkcí byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl Humpl.

Další dva muži ve věku 27 a 29 let byli zraněni středně těžce, a to na hlavě a rukou či nohou. „Oba po ošetření přepravily sanitky na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ uvedl Humpl.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková řekla ČTK, že bruntálští kriminalisté prověřují okolnosti neštěstí a míru zavinění.

Podívejte se na reportáž k novým pražským sanitkám:

Video  Nové sanitky pro Prahu: Jedna stála přes tři miliony, vydržet mají až šest let.  - David Malík
Video se připravuje ...

raduzkaxxx ( 22. června 2017 17:09 )

Se třemi muži se Bruntále zřítili vysokozdvižná plošina ....! Česká sokolovna , co tím chtěl básník říci ?????? Mít tak oči k vidění a umět ještě i číst !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání