Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sára (16) a Matěj (17) spolu beze stopy zmizeli: Je to dílo satana, říká kamarád

Autor: lm - 
22. června 2017
21:58

Slovenští Bonnie a Clyde. Tak se mluví o Sáře (16) a Matějovi (17) z Lučence, kteří v úterý zmizeli beze stopy. Zamilovaný pár doma předtím sebral zlato, hotovost a nabitý revolver a zanechal dopis na rozloučenou. Jejích známí hovoří o »satanově díle«.

Už druhým dnem policie pátrá po šestnáctileté Sáře a o rok starším Matějovi. Dívka byla naposledy viděla ve škole v úterý na třetí hodině matematiky. „U mě si opravovala závěrečnou známku ze 4 na 3 a zvládla to výborně. Byla také spokojená a usmívala se,“ sdělil portálu Pluska.sk matematikář a třídní učitel Rastislav Koza. Sára poté odešla s někým telefonovat a následně se omluvila z výuky pro nevolnost a uvedla, že na ni před školou čeká maminka. Jenže to byla lež a Sára už domů nepřišla. 

Její přítel Matěj doma vzal tátovu zbraň, peníze a zlato. Zamilovaný pár po sobě zanechal jen dopis na rozloučenou. Podle známých se milenci domluvili, že si někde lehnou a jedinou kulkou si prostřelí hlavy. Policie po nich proto vyhlásila mimořádné pátrání, při kterém pomáhá i vrtulník ministerstva vnitra. Zatím bohužel bezúspěšně.

Kamarádi Sáry mluví o zmizení jako o »díle satana«. Dívka prý krátce před zmizením vytvořila velmi podivnou školní prezentaci. „Psala prezentaci životopisu, který je napsán stylem satanistů. Otce tam nazvala satanem a popisovala i to, že utekla z údolí sopek a uváděla mnohdy číslo 6. V celé prezentaci vzpomínala jen satana a zabíjení. Sára tam napsala i to, že se narodila 6.6.666 tak, že vyšla z díry,“ řekl serveru kamarád dívky, který nechce byt jmenován.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání