Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Recidivista Bady (21) dostal v Ústí tři roky za přepadení: Na triku má i odsouzení v Anglii

Autor: ČTK - 
22. června 2017
11:54

Na tři roky poslal dnes ústecký okresní soud do vězení Nikolase Badyho za dvě přepadení v centru Ústí nad Labem. Uznal ho vinným z vydírání a loupeže. Badymu hrozilo až osm let vězení. Státní zástupce požadoval minimálně čtyři roky. Před lety Bady nebyl kvůli nízkému věku stíhán v případu, v němž byl jedním z podezřelých z brutálního útoku a znásilnění dvanáctiletého chlapce z Teplicka.

Podle soudu Bady na konci loňského září v rozmezí dvou dnů přepadl u hlavního vlakového nádraží dva mladíky. V jednom případě šestnáctiletému chlapci sebral mobilní telefon, zároveň mu hrozil nožem se slovy, že nemá problém jej podřezat. Napadený mladík před soudem řekl, že Bady chtěl nejprve půjčit telefon, aby zavolal své přítelkyni. Potom ho odmítal vrátit a vytáhl nůž. O den později podle žalobce Bady napadl dalšího mladíka téměř na stejném místě. Dal mi pěstí do obličeje. Potom jsem přeskočil zídku a tablet mi vypadl. Chtěl jsem se bránit. On vytáhl nůž,“ popsal už dříve mladík u soudu.

Bady si má podle soudu trest odpykat ve věznici s dozorem. Rozsudek zatím není pravomocný.

Bady byl už dříve trestán. Na jedno odsouzení se vztahovala amnestie, za opakované útěky z výchovného ústavu byl souzen jako mladistvý. Třikrát byl ale odsouzen ve Velké Británii. Před ústecký okresní soud se Bady letos vrátí ještě jednou. Je znovu obžalován, tentokrát za ublížení na zdraví.

Bady se jako čtrnáctiletý dostal do výchovného ústavu. Tehdy podle policie stál za brutálním zmlácením a znásilněním dvanáctiletého chlapce na Teplicku. Soud v té době potrestal jen jeho komplice pětiletým vězením. Bady jako nezletilý před soudem nestál. Už tehdy ale před ním soudkyně ústeckého krajského soudu Kamila Elsnicová varovala. Je otrlý, neštítí se ničeho. Troufám si říct, že ho tu brzy uvidíme v jiné roli,“ řekla v roce 2010 soudkyně.

Nejprve byl Bady ve výchovném ústavu v Chrastavě na Liberecku, později v zařízení pro mladé násilníky v děčínských Boleticích. Z obou ústavů opakovaně utíkal, několik měsíců se skrýval u příbuzných v Británii.

pupak ( 22. června 2017 23:56 )

Šmejda měli utratit hned potom, co zprznil a přizabil toho dvanáctiletého kluka. Snad jednou ksindl narazí na někoho, kdo ho sejme.

urim ( 22. června 2017 20:29 )

Evidentně grázl nejhrubšího zrna na socialních dávkách. Teď ho budeme pár let živit v kriminále a pak někoho ubije k smrti.Na co tady je takovej ksindl? Takový by měli chodit až do smrti s elektrickým obojkem na krku a jak by zvedli ruku s úmyslem uškodit,dostali by ránu na kterou by jen tak nezapomn ěli.

JETHRO ( 22. června 2017 15:24 )

To,co udělal je loupežné přepadení se zbraní,navíc opakované - tedy recidiva. Sazba je do deseti roků odnětí svobody.Jak to,že dostal tak málo?

teufel ( 22. června 2017 12:48 )

Takový šmejd a ksindl by už do smrti neměl vůbec vylézt z basy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání