Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie na stopě zlodějů ze Slovenska: Zloděje zahlédli v lese, později našli jejich věci

Autor: ČTK - 
21. června 2017
10:34

Policisté našli při úterním pátrání u Slavičína na Zlínsku předměty, které souvisí s loupežným přepadením na Slovensku. ČTK to dnes řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Povahu věcí ale neuvedla. Tři muže, kteří v pondělí na Slovensku přepadli poštovní vůz, policisté nenašli. Podle prvních informací muži ukradli 34.000 eur, tedy asi 890.000 korun, mluvčí Slovenské pošty později uvedla, že šlo o 17.500 eur. Pátrání po lupičích bude pokračovat v Česku i na Slovensku, skončila ale velká akce u Rokytnice, do které bylo nasazeno až 160 policistů, uvedla Kozumplíková.

Podle informací slovenské policie přepadli lupiči v pondělí ráno poštovní vůz ve vesnici Horné Srnie, která leží zhruba pět kilometrů od hranic s Českou republikou. Policisté v Česku poté dostali informace o tom, že muži směřují k hranici, a začali po nich pátrat.

Na muže narazil jeden policista u Rokytnice, nereagovali však na výzvu ani varovný výstřel a utekli do lesa. Pachatelé by mohli být ozbrojeni.

V pondělí po nich pátralo v rojnicích asi 160 policistů ze Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje, nechyběli ani slovenští policisté, nasazeny byly i vrtulníky vybavené termovizí, akce se účastnili také policisté na koních a se psy. Důkladně prohledávali hustý les, pracovali i v noci, našli stopy a získali další informace o pohybu pachatelů.

V úterý na místě v hledání pokračovalo asi 60 policistů ze Zlínského a Jihomoravského kraje. Prohledávali vytipované lokality a zaměřili se na pátrání po věcech, kterých se mohli pachatelé po cestě úmyslně zbavit nebo je ztratit. Pátrání podle Kozumplíkové skončilo ve 20:00. V noci na středu tam ještě bylo několik policejních hlídek.

"Všechny zajištěné předměty pošleme ke kriminalistickému zkoumání a veškeré získané informace budeme vyhodnocovat a zpracovávat společně s policisty ze sousedního státu," řekla Kozumplíková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání