Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

U Litovle havaroval autobus: Na místě je asi 25 zraněných

Autor: ČTK - 
19. června 2017
10:17

Při pondělní nehodě autobusu na dálnici D35 u Litovle na Olomoucku utrpělo zranění 25 lidí, většinou jde o oděrky či odřeniny, část z nich však má i středně těžká poranění. Autobus při havárii sjel do příkopu. Dálnice je kvůli nehodě uzavřena, policie dopravu odklání po vedlejších cestách, uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Nehoda se stala na 250. kilometru ve směru z Mohelnice na Olomouc mezi Litovlí a Unčovicemi. Autobus podle informací ČTK sjel z cesty, zavadil o několik stromů a naklonil se nakonec do příkopu. "Na místě nehody bylo dohromady 25 zraněných, nicméně většina ze zranění je nevážného charakteru. Jde o oděrky či odřeniny. Čtyři cestující však utrpěli středně těžká zranění. Tři lidi museli z havarovaného autobusu vyprošťovat hasiči," uvedl mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

Podle krajské policejní mluvčí Urbánkové se okolnosti nehody stále vyšetřují. "D35 je ve směru od Mohelnice na Olomouc, od sjezdu Nasobůrky po nájezd Unčovice, uzavřena a policisté provádí odklon dopravy. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou v šetření," řekla ČTK Urbánková. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic se uzavření dálnice předpokládá přibližně do 14:00.

Uplynulý týden byl zatím nejtragičtější na českých silnicích v letošním roce, při dopravních nehodách zahynuly víc než dvě desítky lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání