Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smrt Adama (†14) v bazénu: Policie vyšetřuje jeho kamarády. Plavčíka obvinila

Autor: ČTK - 
16. června 2017
08:34

Policie obvinila třiadvacetiletého zaměstnance městského bazénu v Liberci v souvislosti s úmrtím čtrnáctiletého chlapce ze září minulého roku. Plavčíka viní z usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí až šest let vězení. Další tři mladistvé osoby prošetřuje policie pro podezření z neposkytnutí pomoci. 

Nešťastná událost se stala loni 3. září. Na policii se tehdy obrátil otec dítěte. Chlapec odešel odpoledne do plaveckého areálu s kamarády a domů se nevrátil. Rodina jej ani společně s plavčíky nemohla najít. Policisté pak s plavčíky důkladně prohlédli celý areál plaveckého bazénu a tělo chlapce objevili v odtokovém potrubí, kam se dostal po násilném odstranění mřížky z atrakce zvané divoká řeka. Tu odstranil chlapec spolu se svými kamarády a proud ho vtáhl dovnitř. Podle pitvy zemřelo dítě na následky udušení.

Plavčíka policie obvinila na základě znaleckého posudku. „Podle něho se otvor sání nedal zpřístupnit bez vynaložení vnější síly. Znalec má za to, že v tomto případě selhal lidský faktor. Tedy, že se zaměstnanec plaveckého bazénu v rozporu s náplní práce dostatečně nevěnoval sledování situace u vodní atrakce divoká řeka, kde delší dobu probíhalo násilné jednání čtyř osob,“ uvedla Suchánková.

Samostatně pak bude podle ní vedeno trestní řízení se třemi osobami, které jsou blízké věku mladistvých. Jde o kamarády zemřelého chlapce, kteří byli u násilného odstranění mřížky. Jsou podezřelí z činu neposkytnutí pomoci, za což jim hrozí až dva roky vězení. Vyšetřování podle Suchánkové ještě uzavřené není. „Trestní řízení i nadále pokračuje,“ dodala Suchánková.

Video  Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.  - Blesk - Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

dfghjk ( 16. června 2017 12:42 )

Azlpoňáci pozor, až nějakej puberťák toužící po adrenalinu skončí pod vlakem, tento soudce to hodí na vás.

gabreta ( 16. června 2017 11:44 )

Tak nevychovaní lemplové poškodí mříž a odskáče to plavčík! Přeci jen ta "pravda a láska" zvítězila, jak je vidět!!

nika70 ( 16. června 2017 11:43 )

Vcuclo to toho pravýho. Mohlo to taky odskákat nějaké malé dítě, které by v tom bazéně bylo taky. Jinak nechápu, že "kamarádi" Adama nezachraňovali, když ho to vcuclo? Nijak jim nechyběl? Doufám, že plavčík dostane max. podmínku. Je to nevděčná práce...

fouk.si ( 16. června 2017 11:00 )

Jistě na někoho se ta vina hodit musí. Copak plavčík může za to že tam pár grázlů urvalo mřížku??

dfghjk ( 16. června 2017 10:11 )

A co takhle úroveň zajištění i proti násilnému otevření? Tedy pokud se násilím dá nazvat nějaké lomcování pubertálních mladíků s krycí mříží. Nebo to snad páčili ocelovou tyčí nebo řezali pod vodou flexkou? Už sám fakt zamlčování detailů je jasným signálem, že soudce a znalec mají máslo na hlavě a že případ ani zdaleka nekončí. Provozovatel bazénu i projektant nemají ani zdaleka vyhráno, i když je vidět, že soud jim šel hodně na ruku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání