Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Soused popravil matku se synem, pak zabil sebe: Rodiny z Bělé se nenáviděly desítky let

Autor: aba, jad - 
14. června 2017
13:40

V úterý večer došlo k přestřelce v Bělé pod Bezdězem a krvavé sousedské drama má už tři oběti. Na místě zemřela matka se synem, které jejich soused popravil. Ten pak otočil zbraň i proti sobě a s vážnými zraněními byl převezen do nemocnice. Tam ale ve středu zemřel. Pro Blesk.cz tuto informaci potvrdil policejní mluvčí Pavel Truxa.

Když se v ulici Na Výsluní ozvaly okolo osmé večer výstřely, sousedům už bylo jasné, v jakých domech se mohlo něco stát. Měli se sousedy své zkušenosti a věděli, že jejich vztahy už jsou dlouhá léta velice špatné. Netušili ale, jak tragicky vzájemná nenávist skončí.

Mezi dvěma muži, sousedy, se strhla hádka a rvačka. Jeden z nich, padesátiletý muž, si poté došel do garáže, ze které vzal své dvě legálně držené zbraně, a odešel do domu svého čtyřicetiletého souseda. Tam zastřelil jeho i jeho sedmdesátiletou matku. Pak obrátil zbraň proti sobě a pokusil se zabít i sebe. To se mu ale nepodařilo a byl vrtulníkem převezen ve vážném stavu do nemocnice. Tam ve středu svým zraněním podlehl. 

„Dlouhodobější sousedské spory vyvrcholily ve vzájemné napadení,“ řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Jenže podle místních se nejednalo o nějaké malicherné dohadování, ale o nenávist trvající desítky let. Podle Boleslavského deníku měli střelec a jeho oběti domy vedle sebe a nikdo už si nepamatuje, jak vlastně jejich spory začaly. Obě matky měly své syny proti sobě pošťuchovat a jejich dcery si spolu už jako malé nesměly ani hrát. Vzájemně se pak ženy obviňovaly ze špehování té druhé, a tak spor rodičů přešel i na jejich děti.

Střelce místní označovali za podivína. Co se týká druhé rodiny, zastřelená žena za sebou měla mít několik těžkých životních ran. Obě její dcery měly spáchat sebevraždu. Desetiletí sporů ukončilo šest ran, které podle sousedů padly. Na případu i nadále pracuje krajská kriminálka, bližší informace k vyšetřování ale zatím neprozradila. 


Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání