Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohřeb Vladimíra (†48), který zemřel na Everestu: Manželka a 4 děti obřad proplakaly

Autor: lm - 
13. června 2017
14:54

Rodina, přátelé a kolegové se naposledy rozloučili s horolezcem Vladimírem (†48), který zahynul při svém druhém pokusu o zdolání nejvyšší hory světa Mt. Everest. Obřadní síní při pohřbu cloumaly emoce a jeho nejbližší jen těžko skrývaly slzy.

Hory byly Vladimírovou vášní i zhoubou. Zkušený slovenský horolezec chtěl o třetím květnovém víkendu podruhé zdolat nejvyšší horu světa, pro výstup na Everest (8848 m. n. m.) si ale vybral tu nejtěžší možnou cestu, tzv. Boningtonovu, kterou chtěl zdolat alpským stylem bez kyslíku. Dostal se až na předvrchol v 8749 metrech, sestup dolů už nezvládl a v noci s ním jeho tým ztratil kontakt. Šerpové ho našli a přinesli do jednoho z táborů v kritickém stavu. Tam zanedlouho skonal.

Příbuzní na Slovensku se s Vladimírem mohli rozloučit až po dlouhých 22 dnech. Poslední sbohem mu přišly dát desítky lidí, mimo rodiny i přátelé, kolegové a podporovatelé. Obřadem cloumaly silné emoce. Manželka Kateřina ho celý proplakala i se čtyřmi dětmi, které jsou ztrátou otce naprosto zdrcené.

"Byl to jeden z mých nejlepších přátel, ne-li nejlepší. Vlado byl vždy skvělý otec a manžel. Byl také úžasným člověkem, horolezecem a obětavým otcem. Nikdy na něj nezapomenu," uvedl podle serveru Pluska.sk v smuteční řeči Ján Madarás, který byl Vladimírův spolužák z vysoké školy a zúčastnil se expedice Everest Hardway 2016 jako geolog.

Video: Horolezec na Everestu natočil pád smrtící laviny

Video  Horolezec na Everestu natočil pád smrtící laviny  - Youtube.com
Video se připravuje ...

kdoasi ( 13. června 2017 17:43 )

Manželka a 4 děti obřad proplakaly. A to je sousto pro bulvár, jelikož na pohřbech se obyčejně všichni řehtají, až se za břicho popadají. By se jeden pos...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání