Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Po 17 letech svoboda: Zločin spáchal dvojník neprávem odsouzeného

Autor: bop - 
12. června 2017
05:37

17 dlouhých let seděl Richard Anthony Jones z Kansasu v USA za něco, co spáchal někdo jiný. V jeho odsouzení sehrálo klíčovou roli svědectví člověka, podle kterého byl pachatelem v ozbrojené loupeži on. Těžko se ale divit, že určil špatného člověka... Richard Jones jako by skutečnému pachateli z oka vypadl!

Richard Anthony Jones čelil skutečné nepřízni osudu. 17 let strávil za mřížemi věznice poté, co ho očitý svědek identifikoval jako pachatele ozbrojené loupeže z roku 1999. Všechno hrálo proti němu. Jones byl však jen obyčejným otcem od rodiny a svědomí měl čisté.

Několikrát bojoval za svou nevinu a pokoušel se o obnovu řízení, spravedlnosti se ale dočkal až po dlouhých letech. Policie totiž našla muže, který vypadal přesně jako on... a dokonce s ním prý sdílí i jméno! Loupež, která se v Kansasu odehrála, se navíc udála na druhé straně města, než kde nevinný muž bydlí. Jeho vinný dvojník však bydlí kousek od místa činu. Po letech se tak neprávem odsouzený táta konečně dočkal spravedlnosti.

Policie hledá muže, který zřejmě přepadl ženu. Poznáváte ho?

petr1982 ( 12. června 2017 11:43 )

A co otisky prstů, pachové stopy, stopy DNA? To odsoudí člověka na základě toho, že ho někdo asi viděl?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání