Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Politické zákulisí Kajínkovy milosti: Zemanovi muži prý tlačili na policii. Kvůli kampani

Autor: dce - 
9. června 2017
13:47

Prezidentovi muži Vratislav Mynář a Vladimír Kruliš údajně usilovali o znovuotevření případu nájemné vraždy, za kterou byl Jiří Kajínek odsouzen na doživotí. Podle  několika nezávislých policejních zdrojů Českého rozhlasu tak chtěli Zemanovi pomoci v jeho předvolební kampani. Mynář i Kruliš tuto informaci popírají.

Případ měl otevřít tým Tempus, který se zabývá odloženými případy, z nichž už několik vyřešil. S informací o znovuotevření Kajínkova případu přišel Radiožurnál.

„Přišli před dvěma lety a říkali, že pokud by Tempus, který má dobré jméno, ukázal na možné pochybnosti v případu Kajínek, vypadalo by to lépe a pomohlo by to prezidentovi v předvolební kampani, až pustí před volbami Kajínka na svobodu,“ uvedl jeden z policejních zdrojů.

Fotogalerie Kajínek si užívá svobodu s půvabnou blondýnkou 81 fotografií

Mynář ovšem celou věc popírá. „Strašná hloupost, nikdy jsem na tohle téma nejednal a prominutí trestu pana Kajínka nemá s volbou prezidenta nic společného.“

Podobně se vyjádřil i Kruliš; v SMS zprávě prohlásil, že „nic takového určitě nedělal, ani před dvěma lety, ani jindy“.

Domlouvání znovuotevření případu měly ale zachytit i odposlechy z kauzy Vidkun. Štěnice nasazené na tehdejšího šéfa celorepublikové kriminálky Milana Pospíška zachytily jeho rozhovor právě s Mynářem. „Je tam nahrané, že to chtěl Miloš Zeman prostřednictvím Vratislava Mynáře po Milanu Pospíškovi,“ popsal Radiožurnálu důvěryhodný zdroj.

„Jsem od policie cca rok a půl pryč a ke konkrétním věcem se nevyjadřuji. Doporučuji vám kontaktovat v uvedené věci vedoucího týmu Tempus, který jistě rád poskytne podrobnosti k této věci. Přeji vám, ať máte stále dobré informace, stejně jako v tomto případě,“ prohlásil Pospíšek, který tak šibalsky nepřímo potvrdil výše uvedené informace.

Právě se šéfem týmu Tempus údajně Zeman mluvil při návštěvě Zlínského kraje v roce 2015 a ptá se ho, zda by případ nechtěl otevřít. „Žádné takové informace nemám a nemohu tedy nic takového potvrdit. Udělení milosti je výsostným a výhradním ústavním právem prezidenta republiky,“ reagoval na to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Podobně stroze odpovědělo i Prezidium, pod které Tempus spadá.

Kajínkova milost nakonec přišla 23. května, a to i bez znovuotevření případu.

Video  Miloš Zeman vysvětluje v Kuřimi, proč udělil milost dvojnásobnému vrahovi Jiřímu Kajínkovi.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Vše o milosti pro Jiřího Kajínka čtěte ZDE

blamal ( 9. června 2017 16:41 )

 To je fakt prekvapeni.... Vypocitavost na efekt, o tom snad nikdo nepochybuje!!To mel teda Kajinek kliku, ze Ovar znovu kandiduje...

xiioma ( 9. června 2017 15:14 )

Zase se potvrdilo, že Zemanovi nejde o nic jiného něž o znovuzvolení a korýtka pro své nohsledy.

klara23_ ( 9. června 2017 15:02 )

Proboha prestante uz ukazovat ty křivý vyzrany bolševicky ksichty z hradu, kouka z nich je to ze nic neumi a aby mohli existovat delaj prasarny....bude z toho celonarodni trauma, co jsme za narod, ze takovy prasata mame a udrzi se tak dlouho v cele zeme, kupte jim nekdo i s vrahem Kajinkem jeste jednu jizdu tim policejnim bourakem, vlastni zabíjačka tech 4 prasat by byla velkym vysvobozenim pro tuto zemi.

radkapatka2014 ( 9. června 2017 14:08 )

Jo, Kroupa, to je ten kvůli kterému (ač ji zrovna nemusím), nespravedlivě seděla Jourová ? Tak to je určitě" důvěryhodný novinář "!Komupak budeme zase díky němu platit odškodné ?

provokaterka ( 9. června 2017 14:07 )

Prý to byli ruští hackeři a Putin,říkali havlisti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání