Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soud potvrdil taxivrahovi doživotí: Zastřelil bych ty psy, co našli pachový stopy, vykřikoval

Autor: ČTK, dce - 
6. června 2017
13:57

Doživotní trest pro Davida Virguláka za vraždy tří taxikářů v hlavním městě platí. Nejpřísnější možné potrestání mu dnes pravomocně potvrdil pražský vrchní soud. Podle rozsudku zastřelil Virgulák trojici náhodně vybraných mužů proto, aby si opatřil peníze na drogy. Šestatřicetiletý muž vinu popíral.

„Zůstává nesporným a nezpochybnitelným, že pachatelem trestné činnosti byl právě obžalovaný David Virgulák,“ vysvětlil předseda soudního senátu Martin Zelenka, proč soudci zamítli mužovo odvolání.

První taxikář zemřel v lednu 2014, další dva během jediné noci v dubnu téhož roku. Virgulák si pokaždé zastavil taxi a nechal se odvézt na odlehlé místo. Tam řidiče střelil zezadu do hlavy a okradl ho. S vozem se pak vrátil a zaparkoval jej v centru města.

V autech zavražděných taxikářů se našly Virgulákovy pachové stopy. Všechny tři skutky spojuje také stejný typ zbraně, kterou však policie nenašla. Virgulák, jenž byl v minulosti dvacetkrát soudně trestán za krádeže, měl navíc u sebe peněženku jedné z obětí. Hájil se tím, že ji našel.

„Kombinace dvou zásadních důkazů – množství pachových stop zajištěných na místě všech tří trestných činů a nález peněženky poškozeného krátce po trestné činnosti – obžalovaného jednoznačně usvědčují,“ konstatoval Zelenka.

Lednová vražda dvaačtyřicetiletého taxikáře se podle obžaloby pravděpodobně stala na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Další dvě těla – šedesátiletého a pětadvacetiletého muže – zanechal pachatel na cyklostezce u Uhříněvsi. V noci mezi druhou a třetí vraždou kontrolovala Virguláka policie v Praze 2, kde vnikl na oplocený pozemek. Soudy se ale přiklonily k názoru státního zástupce, že muž přesto mohl oba skutky stihnout.

„Nemám s touhletou taxikářskou aférou vůbec nic společnýho, až na to, že jsem našel tu peněženku,“ prohlásil v závěrečné řeči Virgulák. „Já to řeknu na rovinu: já bych ty psy nejradši zastřelil, protože kecaj,“ poznamenal k pachovým stopám. Policie ho prý chtěla uškvařit. „Kajínkova éra skončila a moje začala,“ dodal.

Doživotní trest si v českých věznicích bez započtení Virguláka aktuálně odpykává 48 pachatelů, z toho tři ženy.

Vše o případu Taxivrah čtěte ZDE >>>

BobsTlaskac ( 7. června 2017 07:40 )

pachové stopy mohou hovořit jasně, žes to byl třeba i ty nebo já. Říkali ti to ty psi jak to vyhodnocujou? Je to podobný jako hledat pachatele podle toho jak se usadí logr v hrnku nebo věštění z křišťálový koule. Třeba ty lidi tu schopnost taky maj.

BobsTlaskac ( 7. června 2017 07:35 )

No každopádně se jim povedlo vybrat perfektního pachatele. 90% lidí ho odsoudí na doživotí už jen podle toho jeho xichtu. Justiční pazdráti se zase předvedli. Pakliže podle nich takovejhle retardovanej feťák dokáže za sebou zamést tolik stop a zůstanou jen pachový stopy, tak mě to jen utvrzuje jak to s tou objasněností je. Jednoho dne přijde řada třeba i na vás nebo vaše blízké. Jestli to vyšetřoval elitní fízl Mareš tak může být Virgulák rád, že ho zatím nenašli oběšenýho.

nic-nez-pravda ( 6. června 2017 16:45 )

zdenekk,ještě stale naháníš malé chlapečky a lákáš na bonbony pedofile??Minule ses přiznal,že to ty rád sadelnatá perdel brejlatá

hanka666 ( 6. června 2017 16:08 )

Fuuuuj,ten má hnusný kukuč. 20x soudně trestaný, to musí být zlatíčko.

Monikay ( 6. června 2017 14:47 )

No nevím zda se mu dostane podpory jako měl Kájínek...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání