Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Garáž únosce Zdeňka H. jde do dražby: Jeho auto a paralyzér dostane policie

Autor: dce - 
6. června 2017
10:13

Svým obětem má zaplatit 750 tisíc korun, jenže Zdeněk H. zrovna neoplývá bohatstvím. Jeho majetek propadl státu, a tak putuje garáž, ve které věznil dvě unesené děti Janu a Daniela, do dražby. O co dalšího přijde?

Loni na konci srpna unesl z procházky podél řeky v Mlékojedech Zdeněk H. dvojici nezletilých. Janu a Daniela pak deset dní věznil v garáži v Ústí nad Labem. Tu speciálně upravil tak, aby se vní dalo bydlet a zároveň aby nikdo neslyšel volání uvězněných dětí. Izolace, trojité dveře, lednice, provizorní záchod i přívod elektřiny – to všechno v garáži bylo.

Právě tato garáž propadla po odsouzení Zdeňka H. státu, který s ní nyní může naložit dle vlastního posouzení. „Klíče už máme k dispozici. Jen ještě nedošlo k zápisu do katastru nemovitostí. To je ale pouhá formalita. Řízení běží,“ sdělil serveru iDnes.cz mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Radek Ležatka.

Garáž nejprve nabídnou organizačním složkám státu, a pokud o ni neprojeví zájem, půjde dál do dražby. „V garáži se nacházejí i osobní věci odsouzeného, které státu nepropadly. Vyzýváme ho proto, aby zmocnil nějakou osobu k jejich převzetí,“ dodal mluvčí Ležatka. Státu ale propadly jiné věci odsouzeného únosce.

„Osobní automobil v souladu se zákonem o majetku státu převezme Policie České republiky, které také nabídneme paměťová média a baterku s paralyzérem,“ doplnila podle serveru TN.cz svého kolegu mluvčí ÚZSVM Tereza Peprníková. Policie ale může zadržené věci také prodat.

Zdeněk H. u soudu své jednání hájil bezelstnými úmysly. Tvrdil, že mu chyběli kamarádi a dětem ublížit nechtěl. Oba ale po událostech stále trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Zdeněk H. byl odsouzen na 16 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání