Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Partner roku! Ze 3 přítelkyň vylákal za 5 let 11 milionů

Vladimír Lokaj vylákal ze tří žen 11 milionů korun. (ilustrační foto)
Vladimír Lokaj vylákal ze tří žen 11 milionů korun. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bop - 
2. června 2017
13:34

Tři své přítelkyně během pěti let obral Vladimír Lokaj (27) z Ostrova nad Ohří celkem o více než 11 milionů korun. Z peněz si hradil dovolené, luxusní oblečení a všechno, co si zrovna zamanul. Jeho případ teď řeší Krajský soud v Plzni.

Mladý muž říkal svému okolí včetně vlastní rodiny, že se živí jako trenér a hráč golfu. Podle jeho hýřivého životního stylu a množství peněz, kterými disponoval, mu všichni věřili. A věrohodný připadal i obalamuceným ženám.

„Dokázal přede mnou sehrát takové divadlo, že jsem mu prostě uvěřila. Vzpomínám si, jak se jednou rozbrečel a celý se klepal. Když teď s odstupem času vím, že to dělal naoko, aby ze mě zase dostal nějaké peníze, chce se mi zvracet,“ řekla podle informací serveru Novinky.cz u soudu svědkyně Iva K.

Lokaj měl svůj plán důmyslně promyšlený. „Stačilo říci, že mám možnost výhodně koupit nějakou nemovitost s tím, že ji přeprodám se ziskem. Požádal jsem pak přítelkyni o půjčku. Aby mi věřily, předkládal jsem jim falešné výpisy z katastru, smyšlené smlouvy, fiktivní faktury nebo vymyšlenou e-mailovou korespondenci s právníky. Když jsem peníze dostal, vymyslel jsem si výmluvu, proč je nemohu vrátit. Držel jsem ji stále v naději, že peníze vrátím,“ řekl Lokaj.

Ženy tak zpočátku neměly důvod mu nedůvěřovat. „Byli jsme spolu v partnerském vztahu. Stýkala jsem se i s jeho matkou a babičkou, před kterými také o všech těch svých nákupech nemovitostí, na které jsem mu půjčila, mluvil. Bohužel lhal i své rodině,“ nechala se poškozená žena slyšet u soudu.

Lokaj se ale s částkou nespokojil. „Následovaly další údajně výhodné investice, které jsem platila. Když mělo dojít na vrácení peněz, začal s historkou o tom, že ho vypekl společník, že mu blokuje peníze na účtu,“ sdělila dále Iva K.

Lokaj se snažil hrát na city i u soudu jako obžalovaný. Těžko říct, jestli bylo jeho vystoupení upřímné. „Dostal jsem se na šikmou plochu a bylo to špatně. Choval jsem se opravdu jako debil, nejraději bych dal sám sobě do držky. Všechno jsem ale přehodnotil a zjistil jsem, že jde žít i jinak než ve lžích a bát se, co kdy jsem komu řekl,“ prohlásil zpytující se muž. V současné době žije Lokaj s další přítelkyní a jejími dětmi a prý se učí žít jiným způsobem než doposud.

VIDEO: Podvodník vymámil z ženy peníze.

Video  Podvodník vymámil z ženy peníze.  - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání