Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bratr oběti střelce z Chomutova promluvil: Brácha pil, hádal se se zfetovaným strejdou a přejel tetě nohu

Autor: dce - 
30. května 2017
12:19

Víkendová vražda mladého Roma v Chomutově dál vzbuzuje emoce. Čtyřiatřicetiletý Radek Š. zemřel po několika ranách z pistole Marka L. (37) v noci z pátku na sobotu. Mezi členy romské rodiny mělo dojít k hlasitému sporu, který vygradoval až najížděním do lidí. Rodina přesto útok popisuje jako popravu.

Radek přijel do Chomutova za svou rodinou z Nizozemska. Uprostřed noci na sobotu se zde mezi rodinnými příslušníky strhla hádka, po které Radek nastoupil do auta a při pokusech odjet najel do několika aut. Podle některých svědků pak začal najíždět do velké skupiny lidí, která se zde vytvořila.

V tu chvíli ven vyšel Marek L., bývalý bachař, z pistolí v ruce. Přistoupil z boku k autu a začal střílet. Radka zasáhlo několik ran, jedna poranila i jeho psa, který byl na sedadle spolujezdce. Zachránit mladého muže se nepodařilo...

„Brácha se vrátil z diskotéky. Pil, to nebudu lhát. Hádali se venku se strejdou, kterej byl vyfetovanej. Pak sedl do auta a chtěl odjet. Jak ujížděl, přejel tetě nohu, když najednou se objevil ten chlap s pistolí a začal rasisticky křičet a střílet. Byla to poprava,“ řekl deníku MF Dnes Dušan Š., jeden z pěti bratrů zastřeleného muže.

Hádku prý vyprovokoval právě Radkův strýc. „On fetuje a už hodněkrát seděl ve vězení. On normálně bodal do lidí,“ vypráví nejmladší z bratrů. Strýc popadl klacek a hnal se na Radka, který radši nasedl do bílé dodávky.

„Byla to normální poprava,“ rozčiluje se další z bratrů. Marek L. měl křičet rasistická hesla. „Drž už tu černou hubu, zm*de cikánskej,“ tvrdí bratr oběti.

Marka L. poslal v pondělí soud do vazby. Ke střelbě se údajně přiznal. Za vraždu mu hrozí až 20 let ve vězení.

litvinovgool ( 2. června 2017 23:45 )

 Tak jsem se v dopise,ktery poslala pritelkyne zastreleneho...docetl,ze to byl chodici andel. Mirumilovny,vsemi oblibeny,nikdy nikomu nerekl ani "vole" Vypada to,ze do lidi najizdel omylem...zrejme se zasekl volant. Do aut taky nechtel najizdet..asi uzka silnice. Kazdopadne kazdeho zmareneho zivota je skoda..takze mne opravdu mrzi,ze to odnesl ten psik. No a strelec?? Pokud ho odsoudi...pojebal si zivot..ale zrejme uz to psychicky nedal.

salto ( 31. května 2017 08:11 )

To co zde označují za rasistickou nadávku mi přijde jako suché konstatování holé skutečnosti

Desterz ( 30. května 2017 16:41 )

Trochu se v první větě mýlíte. Nejde o spravedlnost, ale o právo. Lidé to možná často neví, ale existuje zákon o svépomoci, umožňující člověku přiměřeně zasáhnout, pokud je zřejmé že by zásah veřejné moci přišel pozdě. Také existuje zákon o krajní nouzi, umožňující člověku konat. Samozřejmě, okolnosti jsou pak na zvážení.

majojo ( 30. května 2017 15:09 )

A kde ta naše slavná policie byla, když tam ten gauner řádil? Zašití někde za bukem a čekali, kdo to za ně vyřeší. Tak se stalo.

naidka ( 30. května 2017 14:52 )

Psík byl chudák už tím, jakého měl majitele. Střelec se mohl ovládnout, emoce opadnou a on bude sedět v base kvůli takovému...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání