Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ošetřovatelku v zoo roztrhal tygr: Rosu (†33) se snažili zachránit do poslední chvíle

Autor: aba - 
30. května 2017
12:24

V pondělí došlo v zoologické zahradě v anglickém Hamertonu k tragédii. Ošetřovatelku Rosu King tu roztrhal tygr. Žena přitom chovala ke všem šelmám, které měla v péči, obrovskou lásku.

Rosa byla duší celé zoo. Jak ve vzpomínkovém příspěvku na Faceboku popisuje její přítel a fotograf Garry Chisholm, byla světlem, kolem kterého se celá zoo rozkládala. Všechna zvířata, která měla v péči, milovala, ačkoli slabost měla hlavně pro gepardy. Pro ty vedla dokonce i kampaň v rámci které vybírala peníze pro jejich chov.

Byla velice oblíbenou zaměstnankyní i přítelkyní a o to těžší je smířit se s pondělní tragédií, která všechny zastihla nepřipravené. Svědek události, návštěvník zoo Pete Davis, tvrdí, že Rosa byla napadena poté, co běžela do výběhu tygrů pomoci svému kolegovi.

„Slyšel jsem ženský výkřik, jako by se stalo něco strašného. Znělo to, jako by na ni tygr zaútočil. Rosa běžela do výběhu, když slyšela, jak kolegyně křičí a o pár chvil později se to stalo. Vydala výkřik, při kterém tuhla krev v žilách a jeden z jejích kolegů vyběhl a křičel na nás utíkejte!“ vypráví Pete o strašném zážitku.

„Nastala panika. Ze všech stran se sbíhali ošetřovatelé s kbelíky plnými masa, aby dostali zvířata ve výběhu znovu pod kontrolu.“ Ošetřovatelce už ale bohužel nebylo pomoci a návštěvníci zoo byli evakuováni. „Nemůžu si ani představit, jaké to muselo být pro ostatní ošetřovatele, kteří se zoufale snažili jakkoli upoutat pozornost zvířat, aby je odlákali,“ říká návštěvnice zoo, která byla incidentu také přítomna. 

Policie oficiálně nepotvrdila, že za smrt ošetřovatelky může tygr. Zoologická zahrada ale zůstává i nadále zavřená a vyšetřování probíhá přímo na místě. 

Na video z jiné zoo, ve které lachtan stáhl malou dívku pod hladinu, se podívejte níže:

Video  Lachtan stáhl holčičku v zoo k sobě do nádrže.  - Youtube/ Eva Jats
Video se připravuje ...

aeraluna ( 30. května 2017 20:43 )

 Bohužel stačí, aby zvíře něco bolelo a i jinak přátelský tvor se může zachovat agresivně - stane se to i u domácích mazlíků.

naidka ( 30. května 2017 19:44 )

Však právě proto píšu, že je škoda, že tygr přemýšlí jinak než člověk a taky by mě zajímal jeho další osud.

hejpockej ( 30. května 2017 18:49 )

kdyby se osetrovatelka druhy den objevila ziva zdrava, tak by se k ni choval jako by se nic nestalo, protoze ten tygr to proste nechape

hejpockej ( 30. května 2017 18:45 )

tak to neni, tygr nepremysli jako clovek, kdo to s nim mysli dobre a kdo ne, ani nechape dopad jeho cinu.. tygr je proste selma a ma svy pudy, geneticky danne, nemuze je kontrolovat.

hejpockej ( 30. května 2017 18:34 )

ano, lidi jsou pohorseny a zklamany, ze se tygr nezachoval "lidsky" a pratelsky, ale tygr je selma, a ne clovek nebo kocicka, lidskost a oddanost neni v jeho genech, a on za sve prirozene pudy nemuze a ani nechape dopad jeho cinu. Problem je ze lidi nerespektujou a nemaji tygra rady takoveho jaky je, tedy jako selmu, ktera proste obcas muze nekoho zabit, s tim by se melo pocitat, je to zakon prirody. Bohuzel, tygra ze msty jiste zabijou, protoze z "lidskeho" hlediska je ten propadajici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání