Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vzpoura cizinců na Plzeňsku. Zabarikádovali se a házeli nábytek, čeká je trest

Autor: pet, ČTK - 
29. května 2017
13:26

Část cizinců v záchytném zařízení v Balkové na Plzeňsku v pondělí zahájila vzpouru a zabarikádovala se. Postavila se jim policejní zásahová jednotka, řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Zákrok skončil nakonec bez zranění, dodal ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Nepokoje podle Rendlové kolem poledne vyvolali dva občané Nigérie, kteří zahájili vzpouru proti policii. Přidalo se k nim dalších 13 cizinců. „Zabarikádovali se v místnosti. Když je odsud chtěla policie vyvést, tak začali házet nábytek,“ popsala situaci Rendlová.

Nepokoje už odsoudil ministr Chovanec, podle kterého ponesou následky ti, kdo nepokoje rozpoutali. „Takovéto chování nebudeme v žádném případě trpět. Doufám, že policie problém v krátké době vyřeší,“ sdělil Chovanec.

Původně škola v přírodě

Záchytné středisko pro uprchlíky a žadatele o azyl vzniklo v roce 1998 v bývalém objektu střední policejní školy, který ještě předtím sloužil jako stálá škola v přírodě. Mělo kapacitu kolem 300 osob. V prosinci 2005 tehdejší ministr vnitra František Bublan oznámil, že areál bude přeměněn na policejní školicí středisko.

Objekty, které sloužily jako školicí a výcvikové středisko pro policejní psovody, byly trvale hlídané policií. I proto vláda před dvěma roky rozhodla o znovuotevření střediska.

Prvních 45 běženců tam bylo převezeno polovině loňského listopadu z bývalé severočeské věznice v Drahonicích, která dočasně sloužila uprchlíkům. Podle aktuálních údajů ministerstva vnitra tam k dnešní půlnoci bylo umístěno 56 cizinců a celková kapacita je 200 lůžek.

 

 

 

fouk.si ( 29. května 2017 17:21 )

 Naložit opičáky do letadla a vysypat nejlépe nad Sibiří.

hejhej ( 29. května 2017 16:10 )

Politici na hubě odsuzují zrůdné chování primitivních přivandrovalců. Proč je někde umísťují a nepešlou hned zpátky? Neziskovky zrušit, invazisty vyhostit. Ale to by museli být politici, kteří hájí zájmy našich lidí a ne ti, co lezou Bruselu do řiti a plní jejich debilní rozkazy.

kiwi65 ( 29. května 2017 15:30 )

 Pochytat,naložit do letadla,nad Afrikou vyhodit.Ideálně s padákama co se neotvíraly paragánům.

pp10 ( 29. května 2017 15:28 )

A to jich je tam teprve tak malo!!!Jak to bude vypadat, az jich pribude?????

marlen52 ( 29. května 2017 15:16 )

okamžitě všechny vyhostit.vždyť do evropy přicházejí uprchlíci i ze zemí kde se neválčí.teď co se stalo v anglii tak je důvod nepříjmout ani jednoho a hotovo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání