Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Propuštěný vrah Kajínek za volantem! Jak to, že má řidičák?

Autor: ryc, haj - 
29. května 2017
15:16

Říká se, že jízda na kole se nezapomíná. Zřejmě to platí i o řízení auta, jelikož Jiří Kajínek (56) strávil za mřížemi 23 let, přesto se nebál sednout si po tak dlouhé době za volant. V sobotu dokonce zvládl cestu dlouhou 150 kilometrů a podle přihlížejících vše zvládal. Co mu ale zpočátku dělalo problémy?

I když byl odsouzen na doživotí, zřejmě Kajínek vždycky doufal, že jednoho dne vyjde z vězení jako svobodný člověk. Svědčí o tom přinejmenším jeho rozhodnutí z roku 2010, kdy si obnovil řidičský průkaz. Teprve minulý týden se prezidentem omilostněný dvojnásobný vrah dočkal propuštění. Ve svítivě zeleném tílku vyšel před věznici a promluvil si s novináři. Těmi se ostatně nechal i odvézt.

Během dalších dvou dnů mu šoféra dělala jeho přítelkyně Magda G. (64). V pátek se ale Kajínek odhodlal a za volant usedl sám. „Chvíli mu trvalo, než si v autě všechno osahal,“ uvedl pro deník Aha! člověk, který byl svědkem Jiřího první jízdy z Brna do Třebíče.

VIDEO: Kajínek po propuštění promluvil o plánech do budoucna

Video  Kajínek vyšel ven jen v tílku: Věci jsem rozdal vězňům, koupím si mobil  - Petr Soukup, David Vaníček, Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

„Měl trochu potíže se rozjet, ale pak už jel plynule. Problémy měl pouze s orientací. Několikrát špatně odbočil a musel se vracet,“ dodal svědek. Protože Kajínek dojel v pořádku, nebál se druhý den si všechno zopakovat. Tentokráte se vydal na návštěvu za sestrou Miluší a čekala ho tak trasa dlouhá celých sto padesát kilometrů!

VIDEO: Dva dny po propuštění Jiřího jsme mluvili s jeho sestrou

Přesto se našla jedna věc, podle níž by se dalo poznat, že Kajínek právě vyšel z kriminálu. Když zaparkoval vůz a vystoupil, odmontoval totiž anténu. Stejně tak, jak bylo zvykem před bezmála čtvrtstoletím, kdy se antény kradly ve velkém. Druhý den ráno pak bývalý vězeň anténu znovu namontoval. Hlavně, že nesundal stěrače, protože s těmi by se mu asi manipulovalo hůř.

Fotogalerie Kajínek si užívá svobodu s půvabnou blondýnkou 81 fotografií

Padělal řidičák

Během své zlodějské kariéry si Jiří Kajínek na konci 80. let pořídil vůz BMW za šperky z vyloupených bytů. Jelikož se ale jednalo o auto ukradené v západním Německu, bylo jistější na návštěvy za rodiči jezdit ve starém trabantu.

„Do Prachovic nebo Třemošnice jsem v bavoráku přijet nemohl. To by mě snad hned zastřelili,“ přiznal před časem sám Jiří. Poté, co skončil v roce 1990 v lochu, převedl BMW na kumpána Jaroslava Ďurčiho.

Během útěku v roce 1993 si pak nechal vyrobit padělaný řidičák na jméno Lukáš Voňavka.

VIDEO: Fotky, autogramy, rozhovory, diskuze. Jiří Kajínek se po setkání s novináři v Brně snaží ukončit půlhodinový kolotoč otázek a odpovědí

Video  Fotky, autogramy, rozhovory, diskuze. Jiří Kajínek se po setkání s novináři v Brně snaží ukončit půlhodinový kolotoč otázek a odpovědí  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

VŠE O JIŘÍM KAJÍNKOVI ČTĚTE ZDE >>>

Theresia ( 8. června 2017 00:41 )

 Pane Jiří, moc vám přeji hodně štěstí v novém životě at mate jen úspěchy a at se mate dobre

panbaron ( 7. června 2017 23:49 )

cu.raci jak muzete napsat VRAH. nikdo muc primo nic nedoakazal. jen policejni mr.dky to na nej usily.

aIIahakbar ( 30. května 2017 15:19 )

TAKOVÁ SPODINA SI NEZASLOUŽÍ SVOBODU, TEN MĚL V BASE CHCÍPNOUT A OSLAVOVAT HO MŮŽOU JEN ÚPLNÍ PITOMCI, NEBO JEMU PODOBNÍ: Kajínek měl první problémy se zákonem pro majetkovou trestnou činnost už jako nezletilý v roce 1974. Ve vězení byl poprvé v roce 1982 za vloupání do chat. V roce 1985 byl opět odsouzen za bytové krádeže, nedovolené ozbrojování a útok na veřejného činitele, protože při zatýkání zranil pěstmi dva policisty a třetího shodil ze schodů. V únoru roku 1990 byl propuštěn, nikoli na amnestii, kterou vyhlásil prezident Václav Havel, ale na vyhovění žádosti o prominutí zbytku trestu. V témže roce však byl znovu odsouzen, tentokrát na 11 let, za loupežné přepadení policistů se zbraní v ruce a krádež jejich vozu. Doživotní trest za dvojnásobnou vraždu Dne 23. června 1998 byl Krajským soudem v Plzni odsouzen k doživotnímu trestu odnětí svobody pro trestný čin vraždy a další podle v médiích opakovaného slovního spojení „méně závažné trestné činy“, ve skutečnosti např. podle usnesení NS z 19. září 2001 nedovolené ozbrojování extrémně velkým množstvím zbraní – samopalů, pistolí i s tlumiči, brokovnice a velkého množství nábojů i prázdných zásobníků. Trestného činu vraždy (dílem dokonaného a dílem ve stadiu pokusu) se dle rozsudku dopustil tím, že v zatáčkách pod plzeňskou věznicí Bory dne 30. května 1993 kolem 20.00 hod. zastřelil nejméně 12 výstřely plzeňského podnikatele Štefana Jandu (27) a jeho osobního strážce Juliána Pokoše (30), kteří cestovali v osobním automobilu Mazda. Těžce zraněn byl i další Jandův osobní strážce Vojtěch Pokoš (25), který však díky rychlému lékařskému zákroku útok přežil a později se stal hlavním svědkem. Pražský podnikatel Antonín Vlasák byl Štefanem Jandou vydírán pro nevyrovnané finanční dluhy a proto si Jiřího Kajínka údajně za částku 100 000 Kč najal k zastrašení Jandy. Kajínek objednávku „nad rámec dohody“ překročil i přesto, že si měl v době vražd odpykávat 11letý trest za loupežné přepadení policistů z Prahy

aIIahakbar ( 30. května 2017 07:56 )

Nevážení idioti diskuteři a debilové,(až na pár vyjimek,co máte v hlavě mozek) a ne howna...Na vaše názory,které těžce cucáte z dementních hlav vam všichni z vysoka serrou a proto si tu pište co chcete,protože to že kripl Kajínek je kripl Kajínek a že Kajinek byl a je vrah stejně nikomu nevyvrátíte,nadávejte si tu jak chcete lůzo Štěkejte,zuřte,uražejte,vypisujte hovadiny..stejně NIC NEZMĚNITE CHA CHÁÁÁÁÁÁ ,Kajinek je vrah a gauner a prokazatelně vraždil ten plzenskej odpad,tak je jen škoda,že jich nesejmul co nejvíc A mimochodem pan Zeman a pan Babiš jsou buzny a lůza je miluje.

11karel11 ( 29. května 2017 22:07 )

A ty? Že tu moralizuješ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání