Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Záhadná smrt bezdomovce Indiána nebyla nehoda. Zabili ho, tvrdí rodina

Autor: ljš - 
29. května 2017
19:12

Byl nepřehlédnutelnou postavou Ústí nad Labem. Bezdomovce Jaroslava Dvořáka (†52) měli pro jeho rozvernou povahu všichni rádi a kvůli čelence s pery mu přezdívali Indián. V prosinci ale utrpěl vážné zranění hlavy a o dva měsíce později na jeho následky zemřel. Jeho sestry nevěří, že šlo o nešťastnou náhodu.

Indiána našli 16. prosince za podivných okolností ležet na ulici v bezvědomí. Musel být napojen na přístroje a následně převezen do léčebny dlouhodobě nemocných u Prahy. Z komatu už se neprobral.

Policie řešila, zda byl bezdomovec přepaden nebo si svá zranění způsobil sám, když upadl. Výsledku se ale zatím nedobrala. "Máme i indicie z neoficiálních výsledků soudní pitvy. Podle mého názoru policie případu nevěnuje dost pozornosti, protože to byl člověk z ulice. Není přece možné, aby tolik měsíců od události neměli vůbec nic," řekla Ústeckému deníku Indiánova známá.

Bezdomovcovy sestry prý dokonce našly svědka, který tvrdí, že se těsně před útokem Indián s někým hádal. "Je to nějaký Rom, asi i feťák, který v tom parčíku tráví hodně času," tvrdí.

Policisté prý za průtahy nemohou, čekají prý na znalecký posudek. "Do současné doby nebyl vyhotoven. Vypracování znaleckého posudku z oboru soudního lékařství není záležitostí policie, toto vypracování neovlivníme. Znalecký posudek byl urgován," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Indián strávil na ulici posledních 10 let. V minulosti byl přitom nadějným hokejistou, který hrál dokonce po boku Vladimíra Růžičky. Působil také jako manažer velké firmy a pracoval s dětmi. O veškeré úspory ho pak ale připravila pyramidová hra a skončil na ulici, kde se chvíli živil jako léčitel. Po Ústí většinou chodil pěšky středem ulice a pokřikoval. Většinou byl ale prý, i přes množství vypitého alkoholu, srdečný a lidé ho měli rádi.

VIDEO: Bezdomovec ve Španělsku prošel úžasnou proměnou:

 

w.mojko ( 29. května 2017 23:03 )

a kde tie sestry boli, keď potreboval podať pomocnú ruku???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání