Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Střelba v Chomutově: Vrah vypálil celý zásobník! Byla to poprava, říká otec oběti

Autor: ljš, uá - 
27. května 2017
20:09

Vyběhl z domu, ani nezaváhal a vystřílel do mladého Roma Radka celý zásobník. Tak popisují příbuzní noční tragédii, která se odehrála na chomutovském sídlišti. Oběť útok nepřežila, pachatel skončil v rukou policie. 

„Krajští kriminalisté prověřují případ střelby, ke které došlo kolem třetí hodiny v noci z pátku na sobotu v ulici Jirkovská v Chomutově. Na místě byl smrtelně zraněn muž (ročník 1983). Podezřelého (ročník 1980), který střílel z legálně držené zbraně, policisté na místě zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek a potvrdil, že policie případ vyšetřuje jako vraždu.

Tragédii předcházeli zřejmě výtržnosti oběti. Svědci uvedli, že Radek Š. se svou dodávkou boural do zaparkovaných aut a pak údajně najížděl i do lidí. Na rušení nočního klidu pak sedmatřicetiletý Marek zareagoval naprosto nepochopitelným způsobem.

„Vyšel ven z baráku a hned začal střílet. Vypálil na něj celý zásobník, postřelil i psa, kterého měl na klíně,“ řekl televizi Prima otec zavražděného. Žádný varovný výstřel. Bylo to hodně ran, to byla prostě poprava,“ dodali další svědci. 

Střelec pak utekl na nedalekou benzinku, kde počkal na policisty. Zřejmě jim také odevzdal svou legálně drženou zbraň.

Zavražděný v Chomutově trvale nebydlel. Žil v Nizozemsku, kde prý úspěšně podnikal. Do Česka přijel kvůli nemocné babičce, která leží ve vážném stavu na ARU. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání