Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kluzák na Zlínsku skončil v silážní jámě: Pilot utrpěl zranění

Autor: ljš - 
27. května 2017
18:10

V Doubravách na Zlínsku havaroval v sobotu odpoledne ultralehký bezmotorový letoun. Pilot utrpěl zranění. Podle mluvčího policie Petra Jaroše padesátiletý muž havaroval údajně kvůli poruše letadla. Mluvčí zdravotnické záchranné služby Petr Olšan řekl, že pilot byl s podezřením na otřes mozku a poranění páteře převezen na urgentní příjem zlínské nemocnice.

Letoun spadl v areálu zemědělského družstva, opřel se o betonovou zeď silážní jámy. „Jako první u události zasahovali pracovníci družstva, kteří se traktorem snažili dostat k pilotovi, který byl v kokpitu asi tři až čtyři metry vysoko. Nepodařilo se jim to, ale aspoň kluzák zafixovali,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. K pilotovi se dostali až hasiči lezci, kterým pomohl jeřáb přistavený místními.

„Vytáhli pilota z kabiny, zafixovali ho a předali ho zdravotnické záchranné službě. Pilot s hasiči komunikoval,“ doplnil Netopil. Zraněný byl podle Olšana při vědomí i při převozu do nemocnice. Podle Netopila hasiči letoun zafixovali lany a nyní se bude řešit vyproštění kluzáku.

Podívejte se na záběry pádu letadla v New Jersey:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání