Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pobláznil celou Bystrc: Novému nájemníkovi Kajínkovi fandí i jeho panelák

Autor: Zdeněk Matyáš, Hynek Zdeněk - 
27. května 2017
05:16

Ještě v úterý sledovala většina z tří desítek partají panelového domu v Brně-Bystrci propuštění Jiřího Kajínka v televizi. Kdo zamířil o 24 hodin později z bytu na procházku, nákup či jen vysypat odpadky a zrovna měl štěstí, mohl ho v doprovodu jeho blonďaté přítelkyně Magdy (64) potkat na nedalekém parkovišti, ve výtahu či na chodbě.

„Hned jsem ho poznal. Ale žádný strach, kdepak. Je to sympaťák, já mu fandím,“ řekl Blesku soused, který chtěl nicméně zůstat v anonymitě. Ve čtvrtek, kdy si Kajínek ve městě kupoval telefon a zařizoval bankovní účet a senzační informace se rozkřikla, potloukalo se v okolí domu několik teenagerů s mobilem v ruce. „Když už tady bydlím, chci ho vidět naživo. A udělat si s ním selfie,“ tvrdil s vážnou tváří Ondra (14). V podvečer se dočkal.

Tak jak se provalilo, že s Kajínkem pod jednou střechou teď usínají a vstávají tři desítky rodin, padlo i tabu kolem jeho osudové ženy. Doktorka psychologie Magda G. se mezi nájemníky těší té nejlepší pověsti. „Je to příjemná dáma. A pokud najde štěstí s panem Kajínkem, proč ne. Já jim to oběma přeji,“ svěřil se muž středního věku vycházející ze vchodu a spěchající na nedalekou tramvajovou zastávku.

Téma dne: Kajínek

Jedna z nejvzdálenějších městských částí od centra jihomoravské metropole má teď téma, které se propírá v místních obchodech, trafikách či restauracích. V útržcích hovorů na chodnících zaznívá, jak jinak, jméno Kajínek.

Pohledy chodců stále častěji směřují na osmipatrový panelový dům, který „hostí“ nového nájemníka. „Poslouchala jsem, co vám říkal a má to v hlavě dobře srovnané. Takhle nemluví ani se nechová kriminálník,“ řekla Blesku žena středních let, která se zastavila u improvizované tiskovky na chodníku před vchodem do domu.

Video  Fotky, autogramy, rozhovory, diskuze. Jiří Kajínek se po setkání s novináři v Brně snaží ukončit půlhodinový kolotoč otázek a odpovědí.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...
A jak vnímá přijetí v Brně a reakce jeho obyvatel vůči své osobě sám hlavní aktér? „Hodně dobře, pozitivně. Za celou dobu jsem nepoznal negativní reakci, ani když jsme byli v Praze, ani teď tady.“

Paradoxně Bystrc a nedalekou přehradu zná po několika dnech pobytu u své osudové ženy Magdy Jiří Kajínek lépe než zbytek města. Vypraví se také na hrad Špilberk s proslulým žalářem národů, okouknout brněnského draka nebo se projít po terasách pod Petrovem? „Zatím nebyl absolutně čas, řešil jsem spoustu úředních záležitostí. Uvidíme,“ nevyloučil, že časem se objeví i v srdci Brna. Kajínek a Brňan? V jeho životní story není nejspíš už nic nemožné.

 

rego- ( 30. května 2017 10:13 )

Jo Češi..to vždy byl a je odjakživa lidský hnůj..Je to zparchantělá kombinace lůzy s lůzou někdy z roku dva a bohužel z toho omylem vznilkl nedopatřením tento lidsky odpad co si říká ČECH..netvrdím,že všichni jsou špatny,ale většina čechačků je mozkově postižená,zakomplexovaná řekl bych až chorobně zlá a zavistivá škodolibá lůza ,živící se jen zlodějnou,podvodama,intrikama,lží,pomluvama,falší a svou primitivní debilitou.Škoda že to Hitler nedotahl do konce...Ještě že tam v tom bordelu nežiju!!!!

hejpockej ( 28. května 2017 07:21 )

jak rikam, nevim proc se tohle vubec resilo a resi. Nekdo nas zbavil dvou smejdu, no a? To je snad dobry skutek, ne? Copak nemame ve state dost smejdaku? O dva smejdy min nebo vic.

hejpockej ( 28. května 2017 07:18 )

a koho jako ze zabil? Dva tri smejdaky? Za to mel snad dostat metal a ne kriminal. Takovych Kajinku nam treba vic a za kazdyho zabityho smejda vyplacena odmena.

hejpockej ( 28. května 2017 07:07 )

jestli je Kajinek vrah tak potom ty musis bejt neadrtalskej svejk,inak to neni mozny. kdyby na tebe nekdo hodil zlocin, to bys pak mluvit jinak.

hejpockej ( 28. května 2017 07:03 )

debile, a kdo ti nakukal, ze je vrah? zkorumpovanej soudce? zfalsovany dukazy? zmanipulovany a nesolventni svedkove, ktery za odmenu byli propusteny na svobodu? Takovyhle bordel se muze stat jen v Cesku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání