Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kajínek o nájemné vraždě: Prý mi za to dali sto tisíc, jen ve zbraních jsem měl 6x tolik!

Autor: dce - 
26. května 2017
14:41

Jiří Kajínek od samého počátku tvrdí, že je nevinný. I po 23 letech si stojí za svým. To potvrzuje řada rozhovorů, které s ním média udělala během těch pár dní, co je na svobodě. Jedním z jeho argumentů jsou i peníze.

Už od úterý se Jiří Kajínek pohybuje mezi svobodnými lidmi. Za mřížemi strávil 23 let za dvojnásobnou vraždu a jednu vraždu ve stadiu pokusu. Na svědomí měl i drobnější zločiny jako krádeže, vloupání či nedovolené ozbrojování.

Milost z doživotního trestu mu dal prezident Miloš Zeman. Z Kajínka se tak během pár minut stala celebrita, kterou pronásledují fotografové i fanoušci. Denně musí odpovídat na nespočet dotazů – ty nejfrekventovanější se zabývají jeho vinou či nevinou.

Fotogalerie Kajínek si užívá svobodu s půvabnou blondýnkou 81 fotografií

Kajínek argumenty pro svou nevinu nešetří. Jedním z nich jsou i peníze: „Vymysleli, že Kajínek šel za sto tisíc zabít tři lidi. Kdo mě znal, věděl, že jsem v té době jezdil v mercedesu a jen zbraně jsem měl za šest set tisíc,“ řekl v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes.

Vraždu Štefana Jandy a jeho dvou bodyguardů Juliána a Vojtěcha Pokoše si měl objednat podnikatel Antonín Vlasák, kterého Janda vydíral. Vlasákova vina se nikdy neprokázala a odsouzen tedy nebyl. Pomoc mu měl nabídnout Alexandr Hegedüse, který znal „někoho, kdo ho zbaví potíží“. Najatý muž měl Jandu a spol. jen zastrašit, prý to ale přehnal. Tak je to aspoň popsáno na webu JiříKajínek.cz.

Za dvojnásobnou vraždu a pokus o ni byl Kajínek odsouzen na doživotí. Proces se nepodařilo obnovit, on ale trvá na tom, že je nevinný a bude bojovat za očištění svého jména.

Video  Jiřího Kajínka (56) těší, že lidé, se kterými se potkal, nevěří, že někoho zavraždil.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Vše o Jiřím Kajínkovi čtěte ZDE >>>

jirsbe ( 26. května 2017 16:21 )

se zbranema mohl jenom kseftovat kazdej sme nejakej myslim ze mu neni co zavidet a svoje si za tu dobu vytrpel a celebrytu z nej udelaly sami lidi on neutikal z mirova proto aby byl nejak popularni ale chtel aby se jeho pripad obnovil a jeste z toho neni uplne tak venku kdykoliv muze bejt zpatky a urco ho budou zkouset nejak vyprovokovat k tomu aby tu podminku porusil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání