Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vykrádaly skříňky ve fitkách po celé republice: Policistku, která je kryla, stíhá GIBS

Vykrádaly skříňky ve fitkách po celé republice: Policistku, která je kryla, stíhá GIBS (ilustrační foto).
Vykrádaly skříňky ve fitkách po celé republice: Policistku, která je kryla, stíhá GIBS (ilustrační foto).  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
26. května 2017
10:46

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zahájila trestí stíhání policistky, která kryla vloupání dvou žen do šatních skříněk ve fitcentrech po celé zemi. Příslušnice pražské policie podle GIBS nejméně od letošního března telefonicky rezervovala hodiny cvičení v centrech, kde následně její dvě spoluobviněné z šatních skříní odcizovaly peníze a cennosti.

„Nezákonného jednání se měla obviněná policistka dopouštět v rozporu se svými služebními povinnostmi, kdy měla pomáhat spoluobviněným uniknout trestnímu stíhání a svou pravomoc vědomě vykonávat s úmyslem jinému opatřit neoprávněný prospěch,“ uvedla inspekce ve zprávě. Policistka je vyšetřována na svobodě, dvě spoluobviněné jsou ve vazbě.

Při domovních prohlídkách příslušníci GIBS zajistili větší množství šperků, náramkových hodinek, peněz a dalších předmětů souvisejících s trestnou činností. „Celková škoda zatím není vyčíslená,“ řekla mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Policistka čelí trestnímu stíhání za tři přečiny, a to zneužití pravomoci úřední osoby, nadržování a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Obě civilistky jsou stíhány za zločin krádeže ve formě spolupachatelství a přečiny neoprávněného opatření peněz a zneužití pravomoci úřední osoby ve formě účastenství.

Podívejte se na video zloděje z Chrástu:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání