Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vratislav (19) při nehodě zabil Šimonka (†9): Po maturitě jde do basy!

Autor: lm - 
27. května 2017
13:15

Za smrt malého chlapečka 16 měsíců za mřížemi! Vratislav (19), který loni v září smetl babičku s vnoučaty a zabil Šimona (†9), už zná svůj trest. Mladík se k činu přiznal a u soudu se omluvil.

Šimona (†9) a jeho o rok starší sestřičku Alexandru (10) loni v září vezla babička (54) do školy ve slovenském Prešově. Tam už ale nedorazili. Z protisměru se jim do cesty vyřítilo osobní auto, které řídil 19letý Vratislav. Přední část felicie, ve které jela babička a její vnoučata, byla totálně zničena. Přivolaní záchranáři už nedokázali malému chlapci pomoci.

Babička skončila po nehodě ve vážném stavu v nemocnici, její vnučka se naštěstí zranila jen lehce. V péči lékařů skončil i Vratislav (19), dle svých slov si ani po roce nevzpomíná, jak se ocitl v protisměru. „Pamatuji si večer a druhý den, jak jsem se vzbudil už v nemocnici,“ uvedl mladík. O smrti Šimona mu řekli až při propuštění z nemocnice a Vratislav dosud nenalezl odvahu, aby se rodině osobně omluvil.

Video  Mladý řidič (19) smetl babičku s vnoučaty: Šimon (†9) cestou do školy zemřel  - TV JOJ
Video se připravuje ...

„Lituji toho, strašně mě to mrzí, chci se omluvit za to, co se stalo,“ řekl u soudu viník nehody Vratislav. „Lituji toho dodnes a budu stále litovat, že jsem nedával pozor. Strašně mě to mrzí,“ zopakoval. Před jízdou nepil a k činu se přiznal. Za nehodu mu hrozilo až 5 let ve vězení, mladík ale s prokurátorem uzavřel dohodu o vině a trestu. „Soud mu uložil trest odnětí svobody na 16 měsíců a zákaz řízení motorových vozidel na čtyři roky,“ řekla mluvčí Krajského soudu Ivana Petrufová.

Vratislav je momentálně v maturitním ročníku na střední odborné škole. Mladík doufá, že se mu podaří odmaturovat ještě před nástupem do vězení.

moiaza ( 27. května 2017 22:25 )

V poslední době i přes naší vesnici jezdívá nějaký pomatenec v černém sporťáku s otevřenou střechou. Jezdí v obci s klidem rychlosti převyšující 100 km/h. Jen čekáme, kdy někoho zabije. Rychlost v naší obci měřila policie snad někdy před 30 léty. Jak je možné, že s takovou aroganci a vymytým mozkem vlastní ještě ŘP? V banánové republice je to asi normální.

majojo ( 27. května 2017 21:18 )

Nečesaný má tatínka mafiánským bossem. Tohle hovado zřejmě taky.

sores ( 27. května 2017 19:30 )

Být otcem toho chlapečka,tak si na mladíka počkám a useknu mu ruku aby už nikdy nemohl řídit! Ožral bych se a u soudu bych řekl to samé co kluk, nic si nepamatuji jak jsem byl ožratý a velmi toho lituji!!!!!!Moc se omlouvám!!!!Žádal bych také 16 měsíců basy jako dostal kluk!!!

sores ( 27. května 2017 19:25 )

Tamara123: Přesně!!!! když čtu jaký mírný tresty se u nás dávají, tak si přeji aby se to stalo našim zákonodárcům, ti co soudí a dávají tresty. Jejich dětem a vnoučatům. Ono koho se co netýká tak je mu to fuk! Frajer 19 let doufám že dostane zabrat v base po všech stránkách!!!! mladí se frajeří na silnici a kašlou na opatrnost, jsou nejnebezpečnější na silnici,vyhýbám se jim obloukem!

Tamara123 ( 27. května 2017 17:48 )

16 měsíců ???? Tak to je v pohodě, jezděme jak prasata a zabíjejme děti ! A doufám že někdo zabije tímto způsobem i děcka těmto soudcům !!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání