Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kajínek o korunním svědkovi: Chtěl jsem detektor lži, Pokoš odmítl!

Autor: aba, lm - 
25. května 2017
06:01

Dlouhých 23 let strávil Jiří Kajínek v kriminále za dvojnásobnou vraždu, které se měl dopustit v roce 1993. Ačkoliv od počátku tvrdil, že je nevinný, soud do poslal na doživotí do kriminálu. A to hlavně na základě očitého svědectví jediného přeživšího osudné noci – Vojtěcha Pokoše. Není tak divu, že po propuštění Kajínek nešetří na jeho adresu kritikou.

Na doživotí byl Kajínek odsouzen v roce 1998 za to, že v roce 1993 na objednávku zavraždil majitele několika fitness klubů Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše. Pokošův bratr Vojtěch coby druhý bodyguard jako jediný střelbu přežil a později proti Kajínkovi vypovídal. Kajínek svou vinu nikdy nepřiznal a tvrdil, že Pokoš si vše vymyslel, aby sám unikl kriminálu. A poté, co dostal milost od prezidenta Miloše Zemana a byl propuštěn na svobodu, se do korunního svědka opřel znovu!

„Vojtěch Pokoš řekne svojí mamince, že stříleli policajti, a Vojtěch Pokoš, který je stíhaný za loupež, nejde do vazby a už byl předtím trestaný a je na svobodě od toho května až do prosince toho roku, tam je ten základní problém,“ rozpovídal se Kajínek v rozhovoru pro FTV Prima. „Nechci na nikoho házet špínu, ale pravda je taková, že Pokoš se odmítal se mnou setkat. Já jsem nabízel konfrontaci, rekognici in natura, policie ale řekla, že tohle dělat nebude,“ uvedl.

Kajínek se dle svých slov pokoušel policistům dokázat, že Pokoš lže, ale neuspěl. „U soudu po několika letech vyšetřování jsem poprvé viděl všechny svědky, nikdy jsem je předtím neviděl. Ze spisu jsem se dozvěděl, jak se to stalo, a první, co bylo, jsem říkal: ‚Dejte mě na detektor lži a dejte Pokoše na detektor lži a hned se to ukáže.‘ Pokoš to odmítl. Já jsem to opakoval pořád a policajti řekli: ‚Pokoš nechce a vás nedáme, protože vy jste moc chytrej a vy byste to oblbnul‘,“ popsal televizi.

Kajínkovi tehdy na obhajobě nepřidalo, že neměl žádné alibi. Zjistil totiž, že je podezřelý, až dlouhých pět měsíců po činu. „Kdybych se chystal na takovouhle věc, tak si připravím takový alibi, že nemá nikdo šanci vůbec. Byl jsem si stoprocentně jistej, že mě nemůžou odsoudit za něco, co jsem neudělal,“ dodal.

pecka123 ( 31. května 2017 16:11 )

super romové zde nemohou diskutovat...hahahahah

pecka123 ( 31. května 2017 15:47 )

Proč zrovna kájínek??proč ne pepa nebo honza??jako jen tak si vycucali z prstu kájínka??co tají kájínek??koho vydíral že dostal doživotí??proč to tají??

pecka123 ( 31. května 2017 15:43 )

je evidentní že máte problém s inkasem ale nezoufejte náckové se na vás rádi složí...

Bosna ( 25. května 2017 14:46 )

 Pokoš rozhodně nemá čisté svědomí.Je vystrašen k smrti.Co taky Čekat od Cigana ty už měli dááávno začit Střilet !!! A Kroňdaka by měli postavit mezi ně!!!

ivuska1 ( 25. května 2017 14:28 )

Hidden-object: ABSOLUTNI SOUHLAS

Zobrazit celou diskusi
EUR 25.16 25.28
USD 23.53 23.71
GBP 29.28 29.48
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud