Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kajínek na svobodě: Falšovali moje zdravotní záznamy! Proč?

Autor: aba - 
24. května 2017
20:40

Jiří Kajínek je na svobodě. Jeho doživotní trest ukončila prezidentská milost a v úterý ve 13:40 opustil brány věznice. Teď se nebojí promluvit o praktikách ve vězení a tvrdí, že vězeňská služba falšovala jeho záznamy.

Jiří Kajínek tvrdí, že po nástupu do vězení nebyl ve stavu, ve kterém by mohl pracovat. Prý za to mohly ochrnuté nohy z mládí a další věci. Věznice klasifikuje zdravotní stav vězňů jako ve škole A, B, C… Kajínek měl podle svých slov nastupovat do věznice s klasifikací D, takže jeho zdravotní stav mu dovoloval vykonávat jen lehkou administrativní práci. To ale měli chtít politici změnit kvůli reklamě.

„Přišel pan Dohnal s panem Pelikánem a vyhlásili program velká zaměstnanost vězňů. Chtěli mě využít a ředitel na Mírově dostal pokyn, že mě musí zaměstnat, aby mohli říct, že i Kajínek pracuje,“ tvrdí omilostněný vězeň v rozhovoru pro TV Prima.

Mluvčí Generálního ředitelství Vězeňské služby Petra Kučerová ale tato obvinění odmítá. „Důrazně bych vyloučila to, že by někdo na kteréhokoli odsouzeného, byť mediálně známého, vyvíjel nějaký nátlak.“

Kajínek ale tvrdí, že po letech ve vězení zjistil, že už nemá zdravotní klasifikaci D, ale A. U žádné komise nebo na vyšetření prý ale nebyl a vězeňská služba zdravotní dokumentaci zfalšovala. Ministerstvo spravedlnosti ale v reakci na tato obvinění prostřednictvím své tiskové mluvčí Terezy Schejbalové vyloučilo, že by docházelo k manipulaci se záznamy a doporučilo Kajínkovi, aby případné konkrétní informace řešil oficiální cestou a ne přes média. 

Na první rozhovor po propuštění z vězení se podívejte ve videu:

Video  Jiří Kajínek na svobodě: První slova o vězení, svobodě, penězích a korunním svědkovi  - Petr Soukup, Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

karolin111 ( 26. května 2017 16:09 )

JFK má dle spisu IQ kolem 160, ale jak vidím asi bude naivní a důvěřivý. Řekne ted´ na sebe všechno možné a bulvár,závistiví a zlí zakomplexovaní lidé toho využijí a bojím se, že mu ublíží.

11karel11 ( 25. května 2017 12:02 )

V tomto státě nemůžete nikomu věřit. samý podvod korupce, lež, nejhorší, že se to týká těch, kteří by měli být nejpoctivější. Když si na vás ukážou. tak není obrany. Nadáváte na socialismus, ale tato demokracie přináší mnohem více zla a nemáte šanci se nikam odvolat. Všichni jsou zkorumpovaní, podplacení, slušnost tu nemá šanci. Jen peníze, peníze, peníze. Náš pan prezident to dávno pochopil a dal šanci jednomu z těch poškozených. Je jen na něm, jak se svým životem naloží, jhak bude žít na svoodě do smrti. ALE...... pokud tu nebude opět zájem ho dostat zpátky za mříže. A tomu docela věřím .

Limone ( 25. května 2017 01:23 )

 Tady se prostě můžete v klidu vyzvracet, protože jste chráněni anonymitou !!! V opačném případě by ovšem vaše názory vypadaly vlezle a na to, co byste napsali, by váš dementní a omezenější mozeček dával "sakra pozor"! Posuzujete někoho a přitom si vlastně neuvědomujete, s kým vlastně tančíte, protože kapacita vašeho mozečku je vzhledem k velikosti, možno přirovnat nasranému nočníku !!! V případě, že i přes tento uvedený komentář se opět pod vlivem vychlastaných několika piv, přeci jenom rozhodnete něco napsat, uveďte svoje jméno a místo kde přežíváte !!! Za takové situace vás čtenáři budou respektovat !! Respekt si nevybojujete, ten si musíte zasloužit. Karel Rziepel

Limone ( 25. května 2017 01:20 )

 Tady se prostě můžete v klidu vyzvracet, protože jste chráněni anonymitou !!! V opačném případě by ovšem vaše názory vypadaly vlezle a na to, co byste napsali, by váš dementní a omezenější mozeček dával "sakra pozor"! Posuzujete někoho a přitom si vlastně neuvědomujete, s kým vlastně tančíte, protože kapacita mozečku je vzhledem k velikosti, možno přirovnat nasranému nočníku !!! V případě, že i přes tento uvedený komentář se opět pod vlivem vychlastaných několika piv, přeci jenom rozhodnete něco napsat, uveďte svoje jméno a místo kde přežíváte !!! Za takové situace vás čtenáři budou respektovat !! Respekt si nevybojujete, ten si musíte zasloužit. Karel Rziepel

Mpyk ( 24. května 2017 23:05 )

Ano. Jirka byl čistý jak padlý sníh. Je třeba čerpat informace o skutku i jinde, než z televize.. In dubio pro reo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání