Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kam vedly první kroky Kajínka po propuštění? Tajemství první noci!

Autor: ljš - 
24. května 2017
11:23

Poprvé po 23 letech spal Jiří Kajínek legálně mimo vězeňskou celu. V úterý ve 13 hodin a 40 minut opustil brány rýnovické věznice a stal se svobodným občanem, i když nad ním visí hrozba sedmileté podmínky, kterou mu prezident Zeman v rámci milosti uložil. Žádný klidný večer doma s nejbližšími se ale nekonal, Kajínek vyrazil rovnou do víru velkoměsta.

Bezprostředně po propuštění promluvil Kajínek ochotně s novináři a svými fanoušky. Věděl prý, že na něj před věznicí nepřetržitě čekali několik dní, a nechtěl je proto obejít. Kam z věznice zamíří, však prozradit nechtěl.

Na plánování svých prvních kroků měl ale spoustu častu. Prezident Zeman totiž milost nejprve oznámil a podepsal ji až po 11 dnech. Ze svých představ ale Kajínek mnoho prozradit nechtěl. "Jak to bude dál, je jasný, ale i já bych měl mít nějaké soukromí a určitě ho mít budu, i když to teď nevypadá," říkal před věznicí.

Fotogalerie Kajínek je venku z vězení 122 fotografií

Kdo však čekal, že se Kajínek hned »uklidí« do ústraní, ten se spletl. Když se rozloučil s novináři a svými podporovateli, nastoupil do černé dodávky jedné televize a odjel. Na chatě u Prahy poskytl další rozhovor a pak už ho čekala ta pravá svoboda. 

V hlavním městě se setkal se svou přítelkyní a společně se vydali na procházku po Karlově mostě. "Je to moje srdeční záležitost," řekl serveru Novinky.cz. Na to, jak bude moci chodit dopředu, a ne neustále do kolečka, se totiž nejvíc těšil. "To je pro mě svoboda," řekl.

Nezůstalo ale jen u procházky. Kajínek si se svou partnerkou, která na něj dlouhá léta čekala, dopřál jeden z nejkrásnějších pohledů na Prahu - z řeky Vltavy. Na malé lodičce obsluhované třemi námořníky se k sobě tiskli a neunikli pozornosti řady Pražanů, kteří si Kajínka v nepřehlédnutelném zeleném nátělníku fotili.

Jestli propuštěný vrah vzal svou milou také na romantickou večeři, není známo. Před věznicí se na toto téma vyjadřoval tajemně. "Možná si ji uvařím sám, možná mi ji někdo uvaří," řekl šibalsky. Na internetu se ale objevila fotka, jak si spolu s jedním z lodníků pochutnává na kousku pizzy.

Pozdě večer pak Kajínek s přítelkyní od Vltavy zamířil na Václavské náměstí, kde se vyfotil s dalšími lovci selfíček. První noc na svobodě tak podle všeho strávil v Praze. Zda tu hodlá zůstat, nebo odjede se svou přítelkyní do Brna, kde žije, říct nechtěl. "Skutečně není nutný, aby lidi věděli, kde bydlím," řekl před věznicí.

Video  Kajínek na svobodě: Podívejte se na první vteřiny, kdy vyšel ven  - Petr Soukup
Video se připravuje ...

Video  První slova Kajínka na svobodě: Radši umřu na svobodě, než ve vězení  - Petr Soukup, David Vaníček, Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

Video  Kajínek vyšel ven jen v tílku: Věci jsem rozdal vězňům, koupím si mobil  - Petr Soukup, David Vaníček, Tomáš Koníček
Video se připravuje ...

Video  Kajínek je venku: Nepiju, nekouřím, nefetuju. Ale mám chuť na pečenou husu  - Petr Soukup, David Vaníček
Video se připravuje ...

Hidden-object ( 25. května 2017 10:04 )

Když pominu dementní ,uchylné a zlostné přispěvky zde od primitivů,které nemají vahu ani pírka,tak je zcela jasné,že p.Kajinek sice darebak a zloděj byl (kdo ne v ČR že..),ale každy dojde dřive nebo později rozumu(možná),ale jedno je jisté a skutečně jen ten kdo nechce,nebo na to nemá IQ a nevidí,že KAJINEK NIKDY NEVRAŽDIL ,má v tom prsty cikansopolicajtská mafie a p.Kajinek byl pouze obět!!!!Máme skvělého prezidenta,ktery to viděl a když nekonají zkorumpované uřady,jednal p.Zeman sám.Bůh mu dej sílu a zdraví.Stejně jako p.Babišovi a zbav nas Bože kretenů jako jsou Sobotka,Kalousek a jim podobny.Bohužel Česky narod je v mnoha směrech jen o zlodějích,korupčníkách,intrikanech,samolibích individuí a blbů,co si myslí že sežrali moudrost světa viz.zubate vejce Sralbotka a diky tomu jde ke dnu,stejně jako ubožaci Top 09,ČSSD,atd..Tedy pane Kajinku ,přeju aby jste v tom bordelu dokázal svou nevinu a šmejdi pujdou pěkně sedět!!!Možná...

byvalyvoIiccssd4 ( 24. května 2017 18:15 )

Tak ty máš dost, doufám, že ti rozerve rodidla.

jansochor ( 24. května 2017 17:56 )

Kalousek je obyčejný pitomec. Prochlastaný žvanil je to, stejně jak náš někdejší prezident Venca flaška.

jansochor ( 24. května 2017 17:53 )

Jeho čin nebyl spolehlivě prokázán a to je průser. Velký průser naší české justice a veliká oostuda, že to muusel dát do pořádku až prezident na základě milosti. Hanba české justici. Vyšetřování tohoto případu pokud nebylo úmyslně zmanipulováno, bylo zmršeno od samého počátku.

karolin111 ( 24. května 2017 17:50 )

Včera mně pan Kajínek, příjemně překvapil svou řečí. Mluvil klidně, rozumně a skromně. Není divu, má tuším IQ 160. Moc mu to sluší a má zvláštní charisma a myslím,že by stál za hřích.Ženy mají vždy tendenci stranit tomu o kom se domnívají, že je mu ubližováno.Pan Kalousek je válečný štváč tak na zvracení nám pane KALOUSKU určitě není. Já co ho pamatuji od dob Grose vždy si někoho vyhlídne a tvrdě po něm jde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání