Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Terezka, která skočila pod vlak u Mlékojed, trpěla nevyléčitelnou nemocí: Škola prý na její matku poslala policii!

Autor: dce - 
22. května 2017
16:34

Co stojí za již čtvrtou tragickou smrtí pod koly vlaku v Mlékojedech? Během pár týdnů se zde zabil neznámý muž a tři mladičké dívenky. Poslední z nich byla Terezka (†18), která podle všeho spáchala sebevraždu. Podle matky za její smrtí stála nemoc a šikana. Viní také školu. Ta na ni už mezitím údajně podala trestní oznámení!

Osmnáctiletá Terezka vstoupila pod kola vlaku u Mlékojed ve středu v osm ráno. Za tragickou smrtí mladé dívky podle matky nestála nešťastná láska, jak se zpočátku spekulovalo. Terezka trpěla nevyléčitelnou nemocí!

„Zjistili jsme to, když nastupovala na gymnázium. Lékaři dceři diagnostikovali drúzové papily. Teď už viděla jen částečně na levé oko. Na pravé už byla úplně slepá,“ řekla serveru TN.cz Terezčina matka Vlaďka.

Terezka se s nemocí nemohla smířit, v den smrti byla podle matky nešťastná a zoufalá. „Ve dvě hodiny ráno jsem volala na krizové centrum. Řekli mi, že když už je dceři 18 let, musí zavolat sama. Nebo že se máme zkusit obrátit někam jinam. Tak nikdo nepřijel.“

Sebevražedné myšlenky měla již v minulosti – chtěla se u Mlékojed zabít s kamarádkou. Právě otec druhé dívky na jejich plán přišel. Vše se řešilo i ve škole, ale nic dobrého z toho nevzešlo. Terezka byla již dospělá, a tak matka nemohla problémy řešit za ni.

Podle Vlaďky ale k tomu všemu Terezku navíc šikanovali spolužáci. „Smáli se jí. Zkoušeli, jestli je vidí. Skákali Terce před cestu a podobně,“ tvrdí matka. Terezka se navíc začínala učit se slepeckou hůlkou. „Měla deprese, bylo jí to líto. Za hůlku se styděla. Nechtěla takový život, nechtěla tu být nikomu na obtíž,“ řekla.

Dívenku navíc mělo před měsícem v Neratovicích srazit auto, jehož řidič ujel. „Nic se jí nestalo, ale byla v šoku. Dlouho tam jen seděla. Řekla jsem, že to musí jít nahlásit na policii. Pobočka městské policie byla jen kousek. Když tam přišla, držela se zdi, protože neměla hůlku a ulička byla tmavá. Policisté řekli, že s ní nic vypisovat nebudou, protože je opilá,“ tvrdí Vlaďka s tím, že smrt její dcery bude řešit kriminální policie. „Řekli mi, že nastalo velké pochybení a zanedbání.“

Podle Terezčiných spolužáků to ale bylo všechno jinak. Sama matka se měla k Terezce chovat ošklivě. „Škola pro ni udělala maximum, i učitelé. Spolužáci jí nosili i oblečení, aby měla v čem chodit, a jiné a jiné. Dnes bylo podáno oznámení na policii na matku oné dcery. Konverzaci si policie prohlédne a uvidí,“ řekl serveru TN.cz zdroj.

Podle něj měla matka Terezku připravit o peníze ze sbírky. Navíc jí měla fyzicky ubližovat. „Klidně na mě házejte špínu, jen nepište nic hnusného o Terezce. Já mám ale svědomí čisté,“ prohlásila Vlaďka. Tvrdí, že dcera o ní mohla mluvit ošklivě, protože měla psychické problémy.

„Víte, lidi jsou zlí, hnusní. Proč nikdo nepřišel zapálit svíčku, když měla tolik kamarádů, co chtělo pomoci?“ zajímá Vlaďku. „Nepřišla ani kamarádka, se kterou Terka chvíli bydlela,“ dodala.

Video  „Dneska to všechno skončí,“ vzkázala děvčata a vyšla vstříc vlaku.  - Karel Kopáč, Aktu.cz, Matěj Šrám, Dagmar Čechová
Video se připravuje ...

vigela ( 23. května 2017 08:08 )

Strašný příběh. Chudák holka, co musela vytrpět. - Jak můžou být i u takovéto zprávy zlé reakce?

Limone ( 23. května 2017 01:26 )

 Pro tak težce postiženou dívenku, byla sebevražda vysvobozením a já bych jednal stejně !!!

Nezadat ( 22. května 2017 23:34 )

Nešťastná holka,kdyby to byla cigoška tak má kolem sebe plno zasraanejch neziskovek co platíme jak mourovatí a na naše děti se kašle.

urim ( 22. května 2017 22:39 )

jen-pro-mne....jsi ubožák

paul.hyena ( 22. května 2017 19:05 )

Dcera chodí na neratovický gympl do vedlejší třídy, tak mám poměrně přesné informace. Terezka byla fajn holka, na kterou matka (a celá rodina) naprosto kašlala, problémy s očima měla již od rané puberty, ale matka je odmítla řešit a později už to vyústilo v neléčitelnou formu s prognózou úplné slepoty. A tahle matka-hyena má odvahu brečet na kameru, místo aby se zahrabala do nejtemnějšího kouta a z něj nikdy nevylezla. Ve škole se k ní spolužáci většinou chovali mile a snažili se jí pomáhat a podporovat. Dcera, když se o její smrti dozvěděla, smutně prohlásila, že smrt je pro ní milostivější varianta, než zůstat slepá a s takovouto matkou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání