Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Obžalovaný z vraždy bez těl znovu před soudem: Klíčová svědkyně zmizela

Autor: ČTK ljš - 
22. května 2017
12:39

Před olomouckým krajským soudem dnes znovu stanul Pavel Nárožný z Přerova, obžalovaný z přípravy vraždy své tety. Podle obžaloby její smrt plánoval kvůli rodinnému domu po jeho zavražděném otci, který měla jeho příbuzná v opatrovnictví. Soud dnes výslechem svědků řešil především věrohodnost klíčové svědkyně, která plány Nárožného policii oznámila. Samotnou ženu přitom policie nemůže najít, vypovídat měla v úterý před soudem.

Podle žalobce Jakuba Grmely vraždu tety Nárožný připravoval od počátku roku 2015, plány nabraly na intenzitě na konci téhož roku, kdy dostal od soudu nařízení se z domu vystěhovat. Ke svým plánům prý využil tehdejší známou, která u něj bydlela. Žena se však nakonec obrátila na policii. Nárožný vinu popírá, tvrdí, že si jeho spolubydlící vše vymyslela. Její matka dnes u soudu řekla, že v minulosti často lhala. „Nepracovala, byla problematická. Byla raubíř, kradla z domácnosti peníze i šperky. Často také lhala,“ uvedla svědkyně. S dcerou se prý již nestýká.

Na stranu Nárožného se dnes postavila také jeho kamarádka, soudu popsala, že vztahy obou spolubydlících postupně gradovaly. Žalobce i policisté však ženě, která plány obžalovaného oznámila, věří. Podle nich ji Nárožný navedl, aby sledovala pohyb jeho tety, vzápětí prý na jeho pokyn koupila dvě paruky, hmoždíř a ocelovou trubku, ze které chtěl Nárožný vyrobit palcát. „Měla dojet na kole na místo v paruce, psovi měla předhodit návnadu otrávenou tisem. Poté měla ženu udeřit palcátem do hlavy,“ řekl státní zástupce.

U soudu dnes vypovídala také teta, na kterou muž údajně útok plánoval. „Do doby, než mě kontaktovala policie, jsem netušila, že na mě něco chystá. Pak jsem byla ze strany policie hlídána ve dne v noci, a to od prosince až do jeho zatčení,“ uvedla žena. Soudu také řekla, že spor kolem domu po jejím zavražděném bratrovi byl dlouhotrvající. „Pavel nesouhlasil s mým opatrovnictvím. Přitom bylo výslovným přáním bratra, aby tam Pavel nebydlel. Nerozuměli si spolu. Zazlíval synovi to, že nepracuje a že je doma jako příživník,“ uvedla příbuzná obžalovaného.

Nárožný čelí kromě tohoto případu také již několik let obžalobě z vraždy svého otce a jeho manželky. Pár zmizel v listopadu roku 2009, jejich těla se dosud nenašla, oba jsou prohlášeni za mrtvé. Olomoucký krajský soud ho již třikrát zprostil obžaloby, vždy však rozhodnutí zrušil olomoucký vrchní soud. Naposledy tomu bylo loni v dubnu, kdy případ nařídil jinému senátu. Kauzu má nyní na stole ostravský krajský soud.

bublina55 ( 22. května 2017 15:33 )

Krakonoši o práci policie a justice toho evidentně moc nevíš, tak nemudruj.

rada42 ( 22. května 2017 15:16 )

Taková kvalitní svědkyně vám řekne cokoli - i to ,co před minutou nevěděla...jen položit správnou otázku...

..krakonos500 ( 22. května 2017 13:20 )

Když nejsou důkazy, tak se nějaké prostě vyrobí. Naše prohnilá justice v tom už má praxi. Jako v případu Kramný.

dandova ( 22. května 2017 12:50 )

Já jsem zdědila domek, a naopak bych vraždila pro toho, kdo si ho vezme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání