Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rýnovice s Kajínkem? Je to turistická atrakce! Před věznicí se čeká na propuštění i autogram

Autor: ČTK - 
21. května 2017
14:49

Rýnovická věznice v Jablonci nad Nisou, kde si doživotní trest odpykává odsouzený vrah Jiří Kajínek, se stala turistickou atrakcí. Prezident Miloš Zeman avizoval, že milost pro Kajínka podepíše po svém návratu z Číny, zatím to ale neudělal. Před věznicí už čtvrtý den kempují televizní štáby i novináři internetových a tištěných médií, i to láká řadu zvědavců.

„Jedeme na nákup kolem, tak jsme se rozhodli zastavit,“ řekl novinářům pár, který před věznicí přibrzdil hned po ránu. „Opravdu tu sedí Kajínek? Myslel jsem, že je na Mírově,“ ptal se o pár minut později starší pán. Návštěvy ale nebyly pro čekající novináře jediným dnešním zpestřením. Po poledni dorazila policie, aby uvolnila průjezd k věznici a od ní. Začala kontrolovat novináře, zda mají povolení podél silnice stát. „Musíme cestu uvolnit,“ řekl novinářům policista.

Kolem poledne dorazil i Pavel, který by mohl být Kajínkovým vrstevníkem. Přišel si pro podpis. „Čekám na jeho propuštění, doufám, že to bude tak do půl hodiny, protože za chvilku odjíždím. Myslím si, že by ho mohli pustit, že to trvá zbytečně dlouho,“ řekl. Nikdy se s ním osobně nesetkal. „Jenom mi poslal věnování. Přihlásil jsem se do jedné soutěže – Robinsona, teď bude další kolo. Mám tady kamaráda, který mu to zřejmě řekl. A on mě podpořil, abych se do té soutěže dostal,“ dodal muž. Podpisu se nedočkal.

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek strávil za mřížemi 23 let. Média na sebe upozornil útěkem z přísně střežené mírovské věznice. Zeman už dříve uvedl, že k milosti pro Kajínka připojí sedmiletou podmínku, „aby reagoval na některé obavy, že se bude mstít po svém propuštění z vězení“. Podle průzkumu agentury Median pro Českou televizi souhlasí s milostí pro Kajínka 54 procent lidí, proti je 36 procent.

Prezident Zeman o milosti pro Kajínka:

Video  Prezident Miloš Zeman pro Blesk: S Kajínkem se nesejdu, to bych byl populista!  - Vera Renovica
Video se připravuje ...

6010 ( 22. května 2017 15:20 )

Nebo řekne: apríl

6010 ( 22. května 2017 15:16 )

To jsme my Češi.Zbytečná hysterie okolo kde čeho.Je mi až Kájínka líto, musí mu z toho být na blití.A Zeman by to měl co nejdříve podepsat, nebo se nám tam ti lidé z toho zblázní.Já být Kájínkem, tak snad tam raději počkám ještě těch 5 let, o nic bych se neprosila a pak bych zkusila požádat o podmínečné propuštění.

radar666 ( 22. května 2017 13:39 )

Dobře dává Zeman těm dutým novinářským hlavám zabrat.Jen ať je tam nechá chvíli vysmáhnout a pak Kajínka pustí tajně a ty hyeny tam můžou smrdět do příštího jara. Stejně si nic jiného za chování k hlavě státu nezaslouží!

havran2 ( 22. května 2017 13:17 )

Jen ať to pan prezident protáhne,Kajinka nějaký ten týden nepoloží a novináři si to užijí ! ! !

jaramila ( 22. května 2017 12:58 )

Třeba už je Kájínek někde v restauračce na pívě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání