Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdrcená máma Magdy (†27), která záhadně zemřela v Egyptě: Jela si odpočinout, vrátila se nám v urně

Autor: ljš - 
20. května 2017
05:10

Měla krásnou, milující a šikovnou dceru, teď jí zůstaly jen vzpomínky a bolest. Maminka sedmadvacetileté Magdy Zuk, která za podivných okolností zemřela během dovolené v Egyptě, nedokáže pochopit, co za tragédií stojí.

Reportérka polského časopisu Newsweek Magdinu rodinu navštívila v jejím domě ve městě Bogatynia u německých hranic. Otevřela jí maminka zemřelé oblečená celá v černém. „Jakmile o tom začneme mluvit, nedokážeme zastavit slzy. Jsme na pokraji zhroucení. Jela si odpočinout a vrátila se nám v urně,“ řekla.

Vyprávěla o tom, jak byla její dcera velmi šikovná a cílevědomá. Z domova odešla už v 17 letech. Když se vyučila kosmetičkou, otevřela si v nedalekém Zgorzeleci salon. Dál se ale vzdělávala a nakonec získala bakalářský titul jako nutriční poradkyně.

„Imponovala mi její nezávislost a touha učit se. Ne jen projít, ale něco vědět. Jakmile se objevily nějaké novinky, hned to musela vyzkoušet,“ řekl její bývalý přítel Maciek (42). S ním se Magda seznámila v jednom z wroclawských klubů před pěti lety. „Přišla ke mně a řekla: «Ahoj, jmenuju se Magda a jsem princezna!« Vyprávěla, že jí tak říkal její otec a každý muž, který s ní chce být, se k ní tak musí chovat,“ popsal.

Podle kamarádů však byla Magda v kontaktu s lidmi velmi důvěřivá a naivní. To se jí prý mohlo v Egyptě stát osudným. Spekuluje se o tom, že se mohla stát obětí obchodu s bílým masem nebo že byla pod vlivem drog.

Co se v dovolenkovém ráji skutečně stalo, je předmětem vyšetřování. Dívku prý našli v jejím hotelovém pokoji v bezvědomí a převezli ji do nemocnice. Na šokujících záběrech z kamer je vidět, jak se snaží lékařům utéct, křičí a je agresivní. Zdravotníci ji pak museli dokonce připoutat k lůžku. Uklidnit ji ale nedokázali. Podle dostupných informací před zraky sestřičky vyskočila z okna ve druhém patře a na následky zranění pak zemřela.

Celé Polsko nyní čeká na výsledky pitvy, která by měla proběhnout v pátek. Policisté již potvrdili, že tělo zemřelé již bylo převezeno do vlasti.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání