Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie v Českých Budějovicích hledá střelce: Na místě je zásahovka

Policie v Českých Budějovicích hledá střelce: Na místě je zásahovka (ilustrační foto).
Policie v Českých Budějovicích hledá střelce: Na místě je zásahovka (ilustrační foto).  (Autor: David Malík)
Autor: dce - 
17. května 2017
16:48

Policie v Českých Budějovicích uzavřela park Stromovka a blízké okolí včetně nákupního centra. Ozval se jim totiž muž, který hrozil střelbou. Na místo vyrazila i zásahová jednotka.

Policie evakuovala park Stromovka a obchod Kaufland a kompletně je uzavřela. Doprava v okolí je odkláněna do vzdálenějších ulic. Místní podle Policejního deníku vyzvala, aby se k místu v rámci vlastní bezpečnosti nepřibližovali. V okolí totiž řádí střelec.

Muž se měl sám přihlásit na polici a vyhrožovat střelbou. „Provádíme kontrolu celého prostoru lesoparku a obchodního centra Kaufland, kontrolu všech osob, které se v něm nacházejí, a bezpečně je odvádíme. Oznámení, které jsme přijali, nese stopy rizika, proto je zde obrovské množství policistů. Žádáme všechny spoluobčany, aby na toto místo nepřicházeli, není to atrakce, jedná se o ostrou akci,“ uvedl podle serveru BudějskáDrbna.cz mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. 

Bližší informace policie odmítá podat, množí se dohady, že střelec již pálil do lidí či že si bral rukojmí. Podle policie na místě zatím nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahuje kromě několika jednotek policie i zásahovka, jejíž odstřelovač sedí na střeše obchodního domu.

Podívejte se na video z akce pražské zásahovky:

Video  Pražští policisté zasahují v ulici Národní obrany v Praze 6. V jednom z bytů vyhrožuje muž, že se zabije.  - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání