Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Opilá žena se vloupala do liberecké radnice: Oknem vyházela vybavení za 30 000 korun!

Autor: ČTK, dce - 
15. května 2017
12:58

Do historické budovy radnice v Liberci se v noci na neděli vloupala třiadvacetiletá opilá žena. Vyhazovala na náměstí vybavení jedné z kanceláří, při tom ji dopadli policisté. Na vystřízlivění musela počkat v cele. Podle informací z magistrátu napáchala opilá žena škody zhruba za 30 000 korun.

Žena se do budovy vloupala v sobotu krátce před půlnocí. „Rozbila výplň okna v přízemí, vnikla do kanceláře a začala vyhazovat vybavení. Byla opilá, měla přes dvě promile,“ popsala událost krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Žena je podezřelá z poškození cizí věci a krádeže vloupáním. Kuriózní na případu podle Šrýtrové je, že je k trvalému pobytu hlášena právě na radnici.

Podle mluvčí magistrátu Jany Kodymové se žena vloupala do podatelny vedle hlavního vchodu do budovy. „Přestože to spustilo alarm a zburcovalo městskou policii, stihla napáchat dost škod. Vyhodila nějaký monitor, větrák, snad taky křeslo, vytrhala tam nějaké kabely. Musela být v ráži, řádila tam jako černá ruka, takže škody jsou odhadem kolem 30 000 korun,“ řekla mluvčí.

V neděli před polednem nastoupila do zdemolované kanceláře uklízečka. Žena nezpůsobila takové škody, které by bránily provozu, vloupání ale zřejmě urychlí opravu oken historické budovy. „Právě okna v přízemí radnice se mají letos repasovat,“ dodala mluvčí magistrátu.

„V dané věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci a nyní celou věc dokumentují. Co bylo motivem k tomu, že se žena dobývala do budovy radnice, zatím není jasné,“ dodala Šrýtrová.

Po zlodějích z pražské Zbraslavi policie pátrá již od konce března:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání