Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zaměstnanec měl na těle svastiku: Jeho kolega vysoudil odškodnění!

Autor: haj - 
14. května 2017
20:45

Nechat si vytetovat nacistické symboly se nevyplácí. Přesvědčila se o tom nejen bývalá pokladní z Kauflandu, která přišla o práci, ale také Brit Bryan Siequien, kterému »zdobila« nohu svastika, dokud se vůči tomu neohradil jeho kolega.

Řidič metra Dion De Leon si všiml, že jeho spolupracovník Bryan Siequien má na noze vytetovaný motiv hákového kříže a k tomu navíc říšskou orlici. Od té doby byly mezi oběma muži spory. De Leon prý Siequienova kamaráda označil za „bílého rasistu“, což vedlo jeho zaměstnavatele, aby vše vyšetřil. V práci ho tak měli za zbytečného potížistu.

Nakonec dal celou k věc k soudu a byl úspěšný. Za „obtěžování související s rasou“, které se prý negativně podepsalo na jeho zdraví, soud přikázal zaměstnavateli vyplatit muži odškodnění ve výši 3 tisíc liber (zhruba 94 tisíc Kč). „Nepochybujeme, že tetování mu způsobilo nějaké skutečné a hmotné utrpení a zranilo jeho pocity,“ uvedla podle Daily Mail porota.

Siequienovi, který tvrdí, že nemá extrémní názory, tak nepomohlo ani to, že si mezitím nechal tetování svastiky odstranit. „I když tetování svastiky bylo pro žadatele viditelné pouze pro krátký časový úsek, považujeme to za natolik urážlivý symbol, že žádné z konotací, které v sobě nese, by neměly být podceňovány,“ dodal soud.

Video: Smekl se na chodníku po ovoci a zranil se: Kdo mu zaplatí odškodné?

Video  Smekl se na chodníku po ovoci a zranil se: Kdo mu zaplatí odškodné?  - Eva Fraňková, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání