Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vdova po zavražděném podnikateli: Zabil ho policista, ne Kajínek!

Autor: Bohumil Křeček - 
14. května 2017
18:32

O nevině Jiřího Kajínka je přesvědčen kdekdo. Včetně ženy, které měl zavraždit manžela. Eva Jandová už před třemi lety v rozhovoru pro Nedělní Blesk tvrdila: Manžela mi zastřelili policajti!

„Jsem přesvědčená, že mého manžela zastřelil někdo úplně jiný než Jiří Kajínek.“ Na otázku, kdo tedy, pokračovala: „Policajti, estébáci, kteří se kolem naší rodiny motali před revolucí. Podle mě za tím vším stojí policajti. Štefan byl pro Státní bezpečnost zájmovou osobou, že s ní zřejmě spolupracoval, že měl být najmutý na nějakou špinavou práci?“ říkala před třemi lety v mimořádně otevřeném rozhovoru vdova.

Na otázku, o jakou špinavou práci mělo jít, odpověděla: „Myslím, že přesně tohle je ten pravý důvod, proč můj muž zemřel. Že ten motiv neleží v devadesátých letech, že skutečnou příčinou nebyly spory mezi podnikateli, ale něco, co se stalo před rokem 1989. Já nevím, co se stalo, ale policisté se asi bojí, že to vím. A proto jsou mi více či méně otevřeně i skrytě v patách.“

Podle Evy Jandové všechno začalo, když byl Štefan na vojně přeložen do Klenčí pod Čerchovem a dělal tam odposlechy. „Když přišel z vojny, řekl mi, že začne pracovat pro policii, že na to má fyzické předpoklady a že se musíme rozvést, nicméně že o mě i dcerku, která se nám narodila, bude postaráno. Postupně se měnil, začal z domu odjíždět. Na pár hodin, na půlden si ho vždycky odvezla Státní bezpečnost v civilním autě.“

Paní Jandová si myslela, že si její muž vymýšlí a že si našel milenku. „Až mnoho let po revoluci, kdy se začalo v televizi mluvit o praktikách Státní bezpečnosti, jsem začala tušit, že něco bylo špatně. Postupně pro něj jezdili čím dál častěji, začalo se to stupňovat. Pak ale přišel listopad roku 1989 a tohle hrozné období skončilo. Najednou už jsme se nebavili o rozvodu, ale vrhli se na podnikání, budovali jsme fitko.“

Když byl její muž zavražděn, snažila se ze všech sil pomáhat policii. „Dnes vím, že jim vůbec nešlo o to, abych jim pomáhala, ale aby ze mne vytáhli všechno, co vím. Aby věděli, na čem jsou. První drobné pochyby jsem začala mít snad po půl roce. A postupně těch nesrovnalostí přibývalo. Nejasnosti Proč nebyla provedena rekonstrukce činu? Proč nebyli nikdy pořádně vyslechnuti mí rodiče? Proč se nebralo v potaz svědectví některých svědků? Jak to, že první dva identikity se vůbec neshodují s vizáží Jiřího Kajínka?“ ptala se vdova a zavzpomínala také na setkání s Jiřím Kajínkem během hlavního líčení.

„Hrozně jsem se bála, že se složím, až uvidím vraha svého manžela. Jenže když jsem pak stála metr dva od něj a on se na mne podíval, vůbec jsem z něj neměla strach. Řekl, že je mu líto mne i dvou mých holčiček. A začala jsem si s hrůzou uvědomovat, že se bojím někoho jiného. Policie. Konkrétních policistů, kteří sedí v té místnosti a napjatě sledují, co řeknu.“

Video: Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana

Video  Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video: Sestra Jiřího Kajínka o udělení milosti

Gemmy ( 8. července 2017 16:45 )

Vy lotrové! Proč pořád píšete dvojnásobný vrah?On musel střelit,ale zároveň střílel vrah,bylo to zinscenované na něho.Zatím co *** si užívají,on seděl ve vězení. Ani ten Pokoš nestřílel...Byla to konspirace.Tady vládnou mafie,běžní lidé se bojí, jako já.Dnes už ani policistům nevěřím.Tedy většině, ani advokátům a soudům. Tak alespoň se neohánějte nějakou demokracií.Už aby se tady nastolila nějaká totalita na všechny!Kolik ještě zničíte životů?! A taky viz ta kurvárna na filmovém "mejdanu"!Za peníze poplatníků.točit reklamy, to je umění?!

krupan10 ( 15. května 2017 09:18 )

Ty jsi geniální. Řekl bych přímo, takový malý český blbeček.

soorry ( 15. května 2017 07:59 )

Kdyby vraždil kajínek, tak nechápu, že nezastřelil všechny 3 a nechal 1 žít, to aby ukázal na sebe?? Ten živý měl lhát a ukázat na něho. Kajínka pustí ven a začne peklo těm skutečným vrahům, to ještě něco zažijeme prabda vyplave na povrch. Ti, co to zorganizovali utečou do ciziny, nebo už tam jsou a tvrdí, že ze strachu. Kajínek bude vysmátý, stát mu zaplatí odškodné za roky v kriminálu, to bude balík.

lesnismes ( 14. května 2017 23:43 )

Vaz si co chces ty gumo.

vosavopruz ( 14. května 2017 21:21 )

máš pravdu Kájínek to po tolika letech v lochu bude mít těžké.Spousta lidí ho má za vraha a někteří lidi mu to jasně daj najevo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání