Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdravotní sestra o sebevraždě Magdy (†27): Chytla jsem ji za nohy, ale vysmekla se mi!

Autor: lm - 
14. května 2017
15:27

Chytla ji za nohy a snažila se jí zabránit ve skoku z okna. Zdravotní sestřička z egyptské nemocnice popsala zoufalý boj o život Magdy (†27). Mladá Polka se z dosud nezjištěných příčin začala po příjezdu na dovolenou chovat velmi zvláště a nakonec spáchala sebevraždu.

Záhadná smrt Magdy v Egyptě už téměř dva týdny plní polská média. Sedmadvacetiletá Polka odjela sama na dovolenou, protože jejímu partnerovi propadl cestovní pas. Podle ostatních turistů se už během několika málo hodin po přistání začala chovat podivně. Dva dny na to ji hotelový personál našel na pokoji v bezvědomí.

„Poprvé nám ji sem přivezli 28. dubna a od té doby jsme dělali vše, co bylo v našich silách, abychom jí pomohli,“ řekl polskému serveru Wirtualna Polska Dr. Ahmed Shawky, ředitel Nemocnice Port Ghalib v Marsa Alam.

Právě z toho zařízení pocházejí šokující záběry zachycující, kterak se Magda neúspěšně pokusila o útěk. „Uprchla a začala strašlivě ječet. Kolem 23:30 se nám ji podařilo připoutat k lůžku,“ popsala osudnou noc zdravotní sestřička Faten Ahmed.

Lékaři mysleli, že se jim tím ženu podařilo uklidnit, opak byl ale pravdou. „Bylo asi 02:30, když se pacientce podařilo osvobodit a napadla mě tyčí,“ pokračovala sestřička. Magda ji pak měla kopat a strkat, dokud ženu nepovalila na záda. Přitom jí roztrhla pracovní oděv a způsobila škrábance, které má dodnes. To je ale její nejmenší starost, protože to co následovalo, ji bude pronásledovat navždy.

Magda totiž následně vylezla na noční stolek u postele a chystala se vyskočit z okna. „Dělala jsem, co jsem mohla. Chytla jsem ji pevně za nohy, ale nakonec se mi vysmekla a vypadla. Mrzí mě, že jsem neuspěla,“ dodala.

Polka spadla z druhého patra na tvrdý beton, čímž si způsobila velmi vážná zranění. V nemocnici o její život bojovali hodinu a půl, včetně sestry Faten, na kterou zaútočila. Doktor jí ošetřil a zašil rány. Místní zařízení ale není připraveno na tak vážné úrazy a Magdu museli poslat do zhruba 200 kilometrů vzdálené Hurghady. Tam Polka navzdory všem snahám podlehla.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání