Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman dal milost milionáři! Kolik peněz vydělal Kajínek za mřížemi?

Autor: Bára Veverková - 
16. května 2017
05:00

Zřejmě už tento týden mu prezident Miloš Zeman podepíše milost a za dvojnásobnou vraždu doživotně odsouzený Jiří Kajínek (56) bude volný. Začne si tak užívat svobody i ve vězení vydělaných milionů.

Povětšinou se vězni vrací na svobodu jako chudáci, ale Jiří Kajínek, který po celou dobu opakoval, že on nevraždil, se všem obvyklým představám vymyká. Během pobytu za mřížemi si stačil vydělat okolo dvou milionů.

Největší část z této sumy tvoří honoráře za film Kajínek režiséra Petra Jákla. „Přesnou částku, kterou obdržel, říct nemohu, jsem vázaný mlčenlivostí, ale jsou to peníze, které mu mohou pomoct, aby se zařadil v pohodě do společnosti. Jde o slušnou částku,“ prozradil režisér.

Podle odhadu zasvěcených z branže se suma pohybuje okolo 1,5 milionu korun. To Petr Jákl komentovat odmítá, jeho další vyjádření ale mnohé naznačuje.

„Pokud bude šetřivý, může být velice dobře zaopatřený na delší dobu,“ dodal Jákl, který se těší na setkání s Jiřím Kajínkem na svobodě. Filmový honorář však není jediný, který Kajínek během pobytu na Mírově a v dalších těžkých žalářích po celém Česku inkasoval.

Další peníze dostal za knihu Můj život bez mříží, kterou v roce 2014 vydalo nakladatelství Fragment. Měl dostat obvyklý honorář, tedy jednorázovou platbu a procenta z prodeje, které bývají zhruba 8–12 procent. Podle odhadu si tak sepsáním svých pamětí přišel zhruba na 400 tisíc.

„Výši honorářů nezveřejňujeme, nebudeme komentovat ani tento odhad,“ řekla Nedělnímu Blesku Veronika Sonnková z Albatros Media, pod které nyní Fragment spadá.

Tím ale výčet nekončí. Další peníze inkasoval za kampaň pro Rádio Kiss, které si jeho tvář zvolilo na billboardy. Brány věznice tak Jiří Kajínek opustí jako multimilionář.

Video: Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana
Video  Případ Kajínek přehledně: Vražda, útěk, doživotí a milost od Zemana  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video: Robert Pelikán o milosti pro Kajínka

Kauza Jiří Kajínek aktuálně -> ZDE

verasum ( 17. května 2017 12:10 )

Nevím,jestli Kajínek zabil ty 2 gaunery a třetího postřelil, ale výše jeho trestu je zarážející.Takovou pálku nedostali kolikrát ani vrazi dětí. Co se týče Pokoše co přežil, určitě ta cikorka lhal. Nevěřím mu ani nos mezi očima. Teď se třese strachy. Zajímalo by mne, zda v tom Rakousku ta cigna pracuje.Kajínkovi přeju ať si tu svobodu užije...

Limone ( 16. května 2017 19:35 )

Jen tak pro přesnost a zajímavost !!! Není pravdou, že J.K. vykonal trest ve výši 23 let, ale bez mála 26. Vězněn byl od roku 1990 až do současnosti, kdy si 2× útěkem přerušil trest. V prvém případě se v roce 1993 nevrátil z prerušení trestu a poté útěkem z věznice Mírov v roce 2000. Z celkových 26 let, uberte zhruba 14 měsíců. Osobně mě ovšem těší skutečnost, že když ministr spravedlnosti Pelikán nastoupil do funkce, rezolutně odmítl podat jakoukoliv stížnost ve prospěch Jiřího Kájínka a v případě, že by nyní vyhlásil protestní hladovku proti rozhodnutí výše postaveného s vyšší mocí, nezmůže absolutně nic !!!

11karel11 ( 16. května 2017 15:52 )

Kdo mu vrátí těch 23 let za skutečného vraha? Justice nebo policie? Moc mu to přejeme, jen by si měl dát pozor na provokatéry, budou ho chtít umlčet. Jirko 2-3 dny a budete svobodný, hurá.

fromoutofnowhere ( 16. května 2017 15:20 )

snad aj kajinek dostal od policie, stb a pod.......snad nesedel nadarmo

jasnovidec01 ( 16. května 2017 14:48 )

To bude na chirulgii plno závistivcům praskne anál!!!!!p.Kájínků užijte si svobody hodně dlouho ,třeba těch promarněných 23 let,ostatní ho laskavě nechte na pokoji i pana prezidenta Zemana,je jediný co se nebál učinit tento krok navzdory celé republice.já mu fandím je to chlap z lidu a nebojí se říkat věci pravým jménem bez obalu. a vy ostatní šup na chíru ,bude nával ,tak ať se navás dostane řada,jinak by taky naši úctihodní lékaři chtěli stávkovat za neproplacené přesčasy a velké vytížení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání