Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Afghánec (19) obžalovaný ze znásilnění sestry Na Bulovce: Hrozí mu přísnější trest!

Autor: els - 
13. května 2017
12:45

Mladý Afghánec (19), který se podle obžaloby na podzim pokusil znásilnit sestřičku v nemocnici Na Bulovce, by mohl dostat přísnější trest. Hrozí mu až 12 let vězení! Vrchní soud v Praze teď zjišťuje, jestli šlo o těžké ublížení na zdraví.

Na konci října loňského roku byl do nemocnice Na Bulovce přivezen nezletilý pacient. Dítě doprovázela jeho rodina. Devatenáctiletý Afghánec se ale patrně o zdraví bližního příliš nezajímal.

Podle obžaloby měl namísto toho zaútočit na nebohou sestřičku, kterou zatáhl do míst, kde nikdo nebyl, a začal ji osahávat. Sestřička se však jeho útokům ubránila a přivolala pomoc. Mladík byl následně zadržen.

Státní zástupce původně podal obžalobu k Obvodnímu soudu pro Prahu 8, kde mu hrozilo pět let. Deník Právo však nyní přišel s informací, že posouzení případu by mohlo být přísnější a trest tím pádem vyšší. Vrchní soud v Praze nyní zjišťuje, zda by Afghánec neměl být obviněn z těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až 12 let vězení.

Dle Práva byly totiž doloženy důkazy, které svědčí o vážném ublížení na zdraví. Případ by pak putoval k Městskému soudu v Praze.

„Soud dospěl k názoru, že by tam mohla být jiná kvalifikace, a spis poslal nejblíže nadřízenému společnému soudu, tedy vrchnímu soudu,“ okomentoval pro Právo mluvčí obvodního soudu Petr Novák.

Mladík do Česka nepřišel ilegálně s uprchlickou vlnou, jak se původně spekulovalo. Trvalý pobyt v ČR získal jeho otec v armádě, kde sloužil českým vojákům v Afghánistánu jako tlumočník.

asijo ( 13. května 2017 14:53 )

Těch 12let bez možnosti předčasného propuštění by bylo přijatelné.Hlavně,aby nesimuloval,že je psychicky narušený.

Bedoslav ( 13. května 2017 14:31 )

A co tu vůbec dělal ? Jak se sem dostal ? Podle vlády tu nikdo takový oficiálně přece není ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání