Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kajínkova milenka prozradila: Co Jirka chystá, než ho propustí?!

Autor: ljš - 
12. května 2017
18:39

Dlouho žila bez naděje, že svého partnera uvidí jinak než za vězeňskými zdmi. Teď se přítelkyně Jiřího Kajínka (56) zřejmě konečně dočká jeho propuštění a možná si ho k sobě i nastěhuje. Jak podle ní přechod do běžného života zvládne a co chystá na den svého odchodu z kriminálu?

Kajínkova přítelkyně, která žije na jižní Moravě a zatím zůstává v anonymitě, je s ním v každodenním kontaktu po telefonu a také za ním pravidelně chodí na návštěvy. Z milosti, kterou Zeman Kajínkovi ve čtvrtek slíbil, má pochopitelně velkou radost. "Je to úžasná novina. Hlavně, aby už z toho nesešlo, ale nemyslím si, že by se to mohlo stát. Považuju to za jasné a určitě se na něj těším," řekla deníku Právo.

Nejznámějšího českého vězně čeká za mřížemi ještě přibližně týden až deset dní. "Bude se mu sedět v klidu, protože už počítá s tím, že to má slíbeno," myslí si jeho přítelkyně.

Video  Zeman dá Kajínkovi milost. Co vše řekl o dvojnásobném vrahovi?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Podle ní si Kajínek s sebou z vězení neplánuje brát žádné ze svých věcí. "Chce je rozdat ostatním spoluvězňům, a to včetně televize, a nějakým způsobem se takto rozloučit," prozradila.

Kam se její partner uchýlí, až opustí brány věznice, prý budou teprve řešit. Může se nastěhovat k ní na jižní Moravu, nebo k sestře do východních Čech. O to, že by přesun na svobodu nezvládl, strach nemá. "Dívá se na televizi a čte tisk, takže si myslím, že je v obraze hodně. Opravdu si myslím, že ho to bude bavit a těšit zjišťovat, jak všechno funguje v praxi. Jirka se strašně rychle adaptuje. A že nejspíš bude středem pozornosti, na to je zvyklý, tím je už roky ve věznicích," uvedla.

Video  Osvobozený Jiří Kajínek? Nikdy se nevzdám! Co řekl o filmu a vztahu s advokátkou?  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Informaci o milosti potvrdil Zeman ve čtvrtek. Příslušný dokument je prý již připraven a prezident ho podepíše po návratu z návštěvy Číny. Podle Mladé fronty Dnes by k tomu mohlo dojít v pondělí 22. května, ještě týž den pak musí být vězeň propuštěn na svobodu. Součástí milosti bude podle prezidenta sedmiletá podmínka. Kajínek ve vězení za dvojnásobnou vraždu strávil 23 let.

VIDEO: Jak Jiří Kajínek reagoval, když se začalo o milosti spekulovat?

Kauza Jiří Kajínek aktuálně -> ZDE

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání